Bricis Steigšus brīdina par gaidāmo laiku Šonedēļ – Daudziem tas nepatiks!

\

Naktīs gaisa temperatūra nekrīt zem +9 līdz +15 grādiem, bet dienās tas sasniedz no +23 līdz +28 grādiem, piekrastē nedaudz vēsāk. “Šonedēļ ik rītu laika ziņās dzirdēsim negaisa brīdinājumus, kur pavērš lietus un krusas pilienu!” stāsta LTV laika prognozētājs Toms Bricis.

Viņš norāda, ka lietus vietām būs īslaicīgs un vējš nebūs pārāk spēcīgs. Daudzviet novērojams sausums, un cilvēki gaida, ka lietus atsvaidzinās izkaltušos dārzus.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Ūdens temperatūra mūsu upēs un ezeros turpina strauji pieaugt, bieži pārsniedzot +20 grādu marķieri. Prognozējamā austrumu vēja ietekmē nākamajās dienās jūras ūdens Latvijas piekrastē daudzviet būs vēsāks, pat ledains, bet vietām Rīgas līča Kurzemes piekrastē gaidāms siltāks ūdens. Šis vērā ņemamais vēja mainīgums varētu radīt ne tikai kontrastus ūdens temperatūrā, bet arī ietekmēt vētras un laika apstākļus.

Saules ultravioletās radiācijas indekss dienas vidū plānots sasniegt piekto līmeni, kas norāda, ka cilvēkiem ar īpaši jutīgu ādu, ja netiek ņemta vērā pienācīga piesardzība, var apdegums notikt jau pēc 20 minūtēm saulē.

Šajā laikā ultravioletā starojuma intensitāte saglabāsies salīdzināma vai nedaudz zemāka par citiem gadiem maijā, tomēr joprojām var radīt bīstamas sekas veselībai. Tāpēc svarīgi ir lietot sauļošanās aizsarglīdzekļus un ievērot drošības pasākumus, lai novērstu ādas kaitējumu un citas saules radiācijas izraisītas problēmas.

Šī nedēļa sola vasarīgu laiku ar biežiem karstiem periodiem, kas turpināsies visu nedēļu. Lai gan visā valstī sagaidāmi saulaini un gaisa temperatūra pieaugoša, ik dienas ir prognozēti negaisi, it īpaši dažās vietās.

Šie negaisi lielākoties ietekmēs nelielus apgabalus, bet vietēji tie var būt intensīvi, pavadoties ar krusu un strauju vēja brāzmu. Nedēļas nogalē pastāv risks, ka negaisu parādīsies vairāk un tie var būt postoši, izraisot vēlamo bojājumu.

Tāpat svarīgi uzsvērt, ka sausuma risks sāks pastiprināties lielākajā valsts daļā, kas var radīt problēmas gan lauksaimniecībai, gan ikdienas dzīvei. Tādēļ ieteicams rūpīgi sekot laika apstākļu prognozēm un pieņemt attiecīgus pasākumus, lai saglabātu drošību un labklājību.

Leave a Comment