Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušais kasieris Mārtiņš atklāj ar ko viņš nodarbojas tagad; daudzus tas izbrīna

Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušais kasieris Mārtiņš atklāj ar ko viņš nodarbojas tagad. Daudzus Latvijas iedzīvotājus tas pat ļoti izbrīna un mulsina. 

Atgādināsim, ka 2013.gada 21.novembrī aptuveni plkst.17.44 pie lielveikala “Maxima” Priedaines ielā 20, Zolitūdē, Rīgā notikušais, medijos plaši dēvētais par Zolitūdes traģēdiju, bija postošs negadījums.

Tā rezultātā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp 3 glābēji, vairāki veikala darbinieki un citi, un tika ievainoti daudzi cilvēki. Notikušais zemes nogruvums aptvēra aptuveni 1500 m2 platību.

Bojāgājušo skaita ziņā šis incidents bija lielākā traģēdija Latvijā kopš valsts neatkarības atgūšanas un ir viens no nozīmīgākajām būvlaukuma negadījumiem Eiropā pēdējo divu desmitgažu laikā.

21. novembrī vēl pirms katastrofas pulksten 16.21 nostrādāja ugunsdrošības signalizācija un atskanēja divi balss aicinājumi nekavējoties evakuēties, tomēr ne visi veikalā esošie pircēji un darbinieki steidzās to izpildīt un turpināja iesākto.

Maxima pārstāvji preses konferencē pēc notikušā skaidroja, ka apsardze, pārbaudot, kāpēc signalizācija iedarbojusies, neatrada neko, kas liecinātu par ugunsgrēku.

Mārtiņš Plāsis, ar pseidonīmu atpazīstams kā kasieris Mārtiņš, kļuvis par Zolitūdes traģēdijas simbolisku tēlu. Viņš bija pēdējais cilvēks, kas liktenīgajā 21. novembra naktī atrasts dzīvs starp sagruvušā lielveikala atlūzām.

Lasi vēl: 3 zodiaka zīmes 2024. gada ziemā satiks savu otro pusīti, un tas viņus izsitīs no sliedēm

Ieslodzīts betona gruvešos, Mārtiņš palika bezsamaņā aptuveni deviņas stundas. Mārtiņam traģiskā incidenta brīdī bija 25 gadi. Ir zināms ar ko viņš nodarbojas šogad un kā jūtas atceroties šo traģēdiju.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment