Zināms, kad tieši Latvijas iedzīvotāji sāks jau saņemt pavēstes par obligāto militāro dienestu

Beidzot ir zināms precīzs laiks, kad Latvijas valsts iedzīvotājus varēs iesaukt obligātajā militārajā dienestā. Ir tikai daži faktori, kad cilvēki varēs šo noteikumu apiet. 

Sākot ar jūliju, militārajā dienestā varēs iestāties brīvprātīgi, bet līdz novembrim vai decembrim jaunieši sāks saņemt paziņojumus par obligāto iesaukšanu.

Vēstulē skolēni tiks brīdināti, ka pēc gada, pabeidzot skolu, pastāv iespēja saņemt pavēsti militārajā dienestā. Ne visus šos tūkstošus varēs fiziski izmitināt, tāpēc katram konkrētajam gadam notiks izlases veida izloze.

“Tas ir telefona zvans. Ja šajā loterijā neesi izlozēts, tas arī viss – esi brīvs, nekas vairs netraucē. Pēc tam, protams, var nākt brīvprātīgi,” skaidro Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Ja izlozē izvēlētā persona nekavējoties nevēlas pievienoties dienestam, to var izdarīt citā laikā, līdz 26 gadu vecumam. Taču, uzņemoties iniciatīvu, brīvprātīgi piesakoties, tiks iekasēta lielāka atlīdzība par 600 eiro mēnesī, jo pretstatā 300 eiro, ja tiek uzaicināts.

Lasi vēl: VID steidzami publicē nozīmīgu informāciju saistībā ar nodokļu atmaksu Latvijas iedzīvotājiem!

No obligātā militārā dienesta var atbrīvot Latvijas pilsoņus, kuri strādā valsts vai pašvaldības policijā vai citos iekšlietu dienestos. Turklāt militārajā dienestā netiks aicināti ārvalstīs dzīvojošie Latvijas pilsoņi, ja viņi būs deklarējušies kā dzīvojoši ārpus Latvijas un viņu dzīvesvieta ir norādīta reģistrā ārvalstīs.

 

Leave a Comment