Ziemīgajās debesīs virs Jelgavas manīts kas ļoti anomāls un neparasts; tiek skaidrots kas tas varētu būt

Latvijā publiski atzītais jaunākais meteorologs Mārtiņš Bergšteins tiešsaistes platformā “X” vēstīja, ka debesīs virs Jelgavas novērojama neparasta parādība.

Mārtiņš Bergšteins savā ierakstā “X” mājaslapā vēsta, ka 5.janvāra rītā Jelgavā bija vērojama uzkrītoša gaismas stabu parādīšanās.

Šos gaismas pīlārus pavadīja daudzu izsmalcinātu kristālu klātbūtne, kas izkaisīti atmosfērā, veicinot šīs ievērojamās optiskās parādības rašanos. Bergšteins atzīmē, ka šī bija viņa atklāšanas tikšanās ar šādu izrādi.

Lasi vēl: Šīs 5 zodiaka zīmes 2024. gadā nopelnīs visvairāk naudas un spēs sev atļauties visu, visu

Ziemā debesīs var būt vairāki aizraujoši dabas fenomeni, kas var piešķirt ziemas ainavai īpašu burvību. Daži no tiem ietver:

Ziemeļblāzma (Boreālie gaismi): Ziemā, īpaši tuvāk Ziemeļu polam, ir iespējams redzēt ziemeļblāzmu. Tie ir gaismas efekti, ko rada Saules radiācijas iedarbība uz Zemes atmosfēru, rada krāsainus mirkļus debesīs.

 

Ledus kristāli: Ja ziemas naktī ir ledus kristāli atmosfērā, tie var radīt parādību, ko sauc par “krītošajiem kristāliem” – spilgti stabiņi, kas paceļas no gaismas avotiem, piemēram, ielu lukturiem vai citiem spilgtiem objektiem.

Halo parādījumi: Halo parādījumi ir parādības, ko izraisa Saules vai Mēness gaismas iedarbība uz atmosfērā esošiem ledus kristāliem. Tie var ietvert apļveida vai citu formu gaismas apļus vai krāsainus efektus ap gaismas avotiem.

 

Leave a Comment