”Ziema neatkāpsies!”: Latviešu dabas vērotājs sniedz neiepriecinošu prognozi gaidāmajam laikam

Pēc Bukša teiktā, tiek prognozēts, ka marta vidū laikapstākļos būs izmaiņas. Šajā laikā būs jaukta saule un mākoņi, gaisa temperatūra dienā parasti svārstās no +1 līdz +6 grādiem pēc Celsija, bet saulainās pēcpusdienās atsevišķos rajonos sasniegs pat +10 grādus. Gaidāms, ka gaisa temperatūra naktī svārstīsies no +3 līdz -3 grādiem pēc Celsija.

Nokrišņu līmenis ir minimāls, iespējams gan lietus, gan sniegs. Autovadītājiem jāņem vērā potenciāli slideni ceļi dažās vietās. Marta otrajā pusē, īpaši ap Jāzepa dienu 19. martā, skaidrās naktīs noteiktās vietās temperatūra var pazemināties līdz pat -10 grādiem.

Lasi vēl: Vai sniegu gaidījāt? Meteorologs Toms Bricis atbild uz jautājumu, vai Latvijā patiešām ir sācies pavasaris?

Lasi vēl: Meteorologi nosauc precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums, gaidāmi pat +15 grādi

Neskatoties uz saulaino laiku dienā, temperatūra parasti svārstās no 0 līdz 6 grādiem. Paredzams, ka šajā periodā ziema ieilgs, taču, tuvojoties pavasarim, ap 25. martu, gaidāms, ka temperatūra ievērojami paaugstināsies, līdz ar to pavasara dienas būs patīkamākas un siltākas, kā prognozē Bukšs.

Lasi arī :Meteorologi nosauc precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums, gaidāmi pat +15 grādi 

Marta beigās, laikā pirms Lieldienām, 31. martā, saulainās pēcpusdienās temperatūra vietām var pietuvoties + 12, 15 grādiem. Laiks lutinās un būs ļoti silts.

Lasi vēl: Swedbank steigšus nāk klajā ar svarīgu Brīdinājumu: “Tas var skart pilnīgi visus iedzīvotājus”

Pēc Bukša teiktā, šajā periodā gaidāmie nokrišņi ir pārejoši un var izpausties kā viegls, pavasarīgs lietus. Turklāt atsevišķos reģionos iespējams pavasara pērkona negaiss.

Šoreiz atgriežas gājputni, piemēram, lauku cīruļi, strazdi un stārķi, kā arī pirmie novērojami baltās pīles un stārķi. Bērzi sāks ražot sulu un uzziedēs zili ziedi saules apspīdētajās meža nomales nogāzēs.

 

Leave a Comment