Ziema beigsies pavisam nepatīkami! Sinoptiķi jau laicīgi paziņo, kam iedzīvotājiem jāgatavojas

 

Sinoptiķi jau laicīgi nākuši klajā ar prognozi par to, kā īsti beigsies šī ziema. Lai arī pēdējās dienas ir bijušas ļoti sniegotas un ar pamatīgu salu, nekas nelieciena, ka tas ātri varētu rimties. Tieši pretēji, esot jāgatavojas vēl pamatīgākām snigšanām, jo nekas vēl nav beidzies, ziņo sinoptiķi.

Naktī uz pirmdienu paredzams spēcīgs vējš un spēcīga puteņošana lielākajā daļā Latvijas teritorijas, turklāt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozē apledojumus uz praktiski visiem Latvijas galvenās nozīmes ceļiem.

LVĢMC brīdina, ka vietām atkal būs izteikts apledojums, un tas var krasi palielināt risku saslidēt, gan iedzīvotājiem uz ietvēm, gan autovadītājiem, kuriem jābrauc ļoti piesardzīgi.

Ja ārā sākas spēcīgs putenis, ir daži ieteikumi, lai nodrošinātu drošību un aizsargātu sevi. Šeit ir daži padomi:
Palieciet mājas iekšpusē: Ja ir iespējams, labāk palikt iekšā , kur jūs varat būt drošs no spēcīga sniegputeņa un laikapstākļiem.

Izmantojiet atbilstošu apģērbu: Ja jums ir jāiziet ārā, nodrošinieties, ka esat piemēroti apģērbts. Termoapģērbs var būt īpaši noderīgs spēcīgas snigšanas laikā.

Izvairieties no liekiem izbraucieniem: Ja nav absolūti nepieciešams, izvairieties no braukšanas ar mašīnu, jo spēcīgs putenis var ievērojami samazināt redzamību un padarīt ceļu bīstamu.

Sagatavojieties kārtīgi pirms dodatiem ārā: Ja jums ir jādodas ārā, pirms došanās pārliecinieties, ka jums ir pareizi sagatavota transportlīdzekļa un ceļa apstākļiem piemērota aprīkojums, kā arī veltiet pietiekami daudz laika katram izbraucienam.

Lasi vēl: Viktorijas Raidos pareģojums: Šīs zīmes tuvākajās dienās saņems negaidītu pārsteigumu

Lasi arī: Cik daudz skaidras naudas ir atļauts iemaksāt kontā katru mēnesi?

Sekojiet līdzi par laika apstākļiem: Sekojiet laika ziņām un vietējiem brīdinājumiem par laikapstākļiem, lai varētu labāk sagatavoties un pieņemt informētus lēmumus.

Ja ārā ir spēcīgs putenis, galvenais ir saglabāt piesardzību un ņemt vērā drošības ieteikumus, lai izvairītos no nevēlamām situācijā.

Tālākā laika prognoze, ko paziņojuši sinoptiķi skaidri un gaiši norāda, ka tuvākās dienas būs gana nepatīkamas laika ziņā, tāpēc jāņem vērā visi drošības ierobežojumi un pasākmi!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment