VUGD izplata steidzamu informāciju visiem, kuriem ir lauku mājas! Noteikti lieciet aiz auss!

VUGD izplata steidzamu informāciju visiem, kuriem ir lauku mājas! Noteikti lieciet aiz auss, lai vēlāk nenāktos nožēlot savu rīcību. 

VUGD Latvijā atsaucas uz “Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu”. Tas ir valsts dienests, kas atbild par ugunsdzēsības un glābšanas operāciju organizēšanu un veikšanu Latvijas teritorijā. VUGD ir daļa no Latvijas Iekšlietu ministrijas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veic vairākas svarīgas funkcijas, tostarp:

Ugunsdzēsības darbības: VUGD organizē un veic ugunsdzēsības operācijas, lai dzēstu ugunsgrēkus un ierobežotu to izplatību.

Glābšanas operācijas: Dienests sniedz palīdzību cilvēkiem, kuri nonākuši ārkārtas situācijās, piemēram, nelaimes gadījumos, dabas katastrofās vai citos bīstamos apstākļos.

 

Mūža glābšana: VUGD piedalās glābšanas operācijās, kas saistītas ar cilvēku glābšanu no īpaši bīstamiem apstākļiem, piemēram, cilvēki, kas nonākuši augstumos, dziļumos vai citās ārkārtas situācijās.

Mūža apmācība un profilakse: Dienests veic sabiedrības informēšanu un izglītošanu par ugunsdrošību, organizē apmācības un treniņus gan sabiedrībai, gan profesionālajiem ugunsdzēsējiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir svarīgs elements valsts drošības un sabiedrības aizsardzības sistēmā. Dienests strādā, lai novērstu un mazinātu potenciālos riskus un nodrošinātu drošību Latvijas iedzīvotājiem.

Lasi vēl: Zinātnieki sola nenormāli karstu vasaru: ārzemju sinoptiķi brīdina arī Latviju

VUGD izplata steidzamu informāciju visiem, kuriem ir lauku mājas! Noteikti lieciet aiz auss! Kas tiek izplatīts? Skaties tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment