VSAA vēršas ar svarīgu atgādinājumu pie iedzīvotājiem, jo pretējā gadījumā varat naudiņu nesaņemt!

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vēlas atgādināt personām, ka VSAA piešķirto pensiju un pabalstu saņemšanai nepieciešams izveidot personīgo kontu kredītiestādē vai Pasta norēķinu sistēmā.

VSAA preses sekretāre Iveta Daine skaidro, ka protokols par pakalpojumu ieskaitīšanu personas kontā ir noteikts tādos tiesību aktos kā “Valsts pensiju likums”, “Likums par bezdarba apdrošināšanu”, “Maternitātes un slimības apdrošināšanas likums, ” “Likums par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”, “Valsts sociālo pabalstu likums” un dažādi citi.

Izmantojot citai fiziskai personai, piemēram, radiniekam, piederošu kontu, pastāv iespēja, ka VSAA maksājums var netikt saņemts, jo konta īpašnieka vārdam obligāti jāsakrīt ar VSAA saņēmēja vārdu.

 

Gadījumā, ja VSAA, pieprasot pakalpojumus, ir sniegta informācija par citai fiziskai personai piederošu kontu, iestāde lūdz nekavējoties to novērst, norādot savu personīgo kredītiestādes kontu VSAA maksājumu saņemšanai.

Lasi vēl: “Zvaigznes pareģo apdullinošu veiksmes sprādzienu!”; 3 zīmēm no 27. līdz 30. septembrim

Lasi vēl: Atklāj jaunas detaļas mazās Justīnes baisajā lietā, kurai seko visa Latvija

Lai pieprasītu konta maiņu, personām iesniegums jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu un jānosūta uz norādīto e-pasta adresi “[email protected]”.

Alternatīvi, viņi var izvēlēties nosūtīt pieteikumu pa pastu uz jebkuru VSAA nodaļu vai ievietot to tam paredzētā dokumentu kastē jebkurā VSAA nodaļā. Ir ļoti svarīgi nodrošināt savlaicīgu konta maiņas pieteikuma iesniegšanu.

 

Leave a Comment