VSAA novembrī sāks izmaksāt valsts pabalstus, tomēr ne visiem tie pienāksies

Pavisam drīz tiks izmaksāti pabalsti Latvijas iedzīvotājiem, tomēr ne visiem tas tiks piešķirts. Samaksa gaidāma no 1.novembra – 31.maijam.

Valsts pabalsta apmēru mēnesī nosaka, pamatojoties uz pamatpakalpojuma apmēru.

Tādējādi, ja pensija, kompensācija vai VSNP nepārsniedz 300 eiro mēnesī, tad sešus mēnešus VSAA maksās 30 eiro, ja pensijas, atlīdzības vai VSNP apmērs būs robežās no 301 līdz 509 eiro mēnesī – 20 eiro. , savukārt, ja tas ietilpst robežās no 510 līdz 603 eiro EUR mēnesī – valsts atbalsts būs EUR 10.

No 2022.gada 1.novembra līdz 2023.gada 31.maijam Latvijā dzīvojošajiem, kuri saņem ģimenes pabalsta valsts pabalstu par bērnu invalīdu, būs tiesības saņemt 30 eiro mēnesī neatkarīgi no sniegtā pakalpojuma apjoma.

Par 30 eiro mēnesī valdība sniegs palīdzību arī bēgļiem vai tiem, kuriem Latvijā ir alternatīvais statuss, kuriem nav izmaksāts valsts pabalsts, piemēram, pensija, VSPN vai ģimenes papildu pabalsts par bērnu ar invaliditāti.

Nosakot valsts pabalstu, VSAA ņem vērā piešķirtās vai pārrēķinātās pensijas, atlīdzības vai VSNP bruto apmēru pirms iedzīvotāju ienākuma nodokļa un citiem atskaitījumiem.

Lasi vēl: Astrologi nosaukuši četras zodiaka zīmes, kuru pārstāvjiem novembrī sāksies baltā svītra. Varbūt arī tu esi viņu vidū!

Ja vecuma pensija tiks piešķirta pirms termiņa, tad, nosakot valsts pabalstu apmēru, tiks ņemti vērā 50% no piešķirtās vecuma pensijas. Ja, piemēram, pensiju piešķir mēneša vidū, tad valsts pabalstu 30, 20 vai 10 eiro apmērā par šo mēnesi izmaksā pilnā apmērā.

 

Leave a Comment