Vispirms ziema un tad +25 grādi pēc Celsija. Meteorologi ir snieguši jaunu prognozi nedēļai. Tas ir neticami!

Tajā pašā laikā vairākos Eiropas daļas reģionos jau vairākas dienas ir novērots sniegs un sasalstošs lietus. Sniegs pārklāja daudzus reģionus. Anormāli auksts laiks ir iestājies daudzos Austrumeiropas reģionos. 

Nakts salnas ir skārušas puķes un kokus, kas ir sākuši ziedēt. Dārzkopji sūdzas, ka aukstā laika dēļ nevar stādīt stādus. Pēkšņas salnas var kaitēt valsts lauksaimniecībai.

Tajā pašā laikā sinoptiķu prognozes nākamajai nedēļai nebūt nav iepriecinošas. Visas maija brīvdienas un līdz nākamās nedēļas vidum aukstā fronte nekustēsies, neraugoties uz spēcīgo vēju.

Pēc meteorologu teiktā, pašreizējie laikapstākļi ļoti atšķiras no normas, un temperatūras rādītāji par vairāk nekā mēnesi atpaliek no gaidāmajiem. Tas nozīmē, ka maijā klimatiski mēs redzam aprīļa sākumu vai pat februāra beigas.

Tests par Eirovīziju:

Pārbaudi savas zināšanas par Eirovīziju!

Cik labi tu pārzini Eirovīzijas dziesmu konkursu? Noskaidro, atbildot uz jautājumiem! 

1 / 3

Kurā gadā Latvija pirmo reizi piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā?

2 / 3

Kurš dziedātājs pārstāv Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā?

3 / 3

Kurā valstī šogad notiek Eirovīzijas dziesmu konkurss?

Your score is

The average score is 58%

0%

 

Lasi vēl: Maijs nesīs zeltu un žilbinās ar dimantiem: Volodina sola naudas veiksmi trim zīmēm

Laika prognoze nedēļai no 13. līdz 19. maijam

Anomālijas šeit nebeidzas. Auksts laiks saglabāsies līdz 14. maijam, bet jau trešdien, 15. maijā, termometra stabiņi strauji paaugstināsies.

Līdz nākamajai nedēļas nogalei Austrumeiropā iestāsies gandrīz vasarīgs laiks – līdz 19. maijam dažu dienu laikā temperatūra daudzviet paaugstināsies no +8 līdz +25 grādiem pēc Celsija.

Tomēr silto laiku var aizēnot spēcīgi nokrišņi – lietus turpināsies gandrīz nepārtraukti līdz 23. maijam.

Daudzviet sasilšana sāksies agrāk: 8. maijā būs +2…+4 grādi, 11. maijā termometra stabiņš pakāpsies līdz +12 grādiem, bet līdz 19. maijam sasils līdz +16 grādiem.

Zinātnieki nesen izplatījuši steidzamu paziņojumu uz šo vasaru un tās gaidāmajiem notikumiem! Protams, bez sliktām ziņām neiztikt. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment