Vingrojumi “astei”. Kā labi izkustēties bez jebkādas piepūles

* Guļus uz muguras, kājas taisnas, rokas – gar sāniem. Paceļ un nolaiž gurnus 8–10 reizes (šo vingrojumu var izpildīt arī gultā tūlīt pēc pamošanās – tas lieliski aizgaiņā miegu!).

* Turpinot gulēt uz muguras, ieelpo un vienlaikus paceļ labo kāju (celī nesaliektu!), izelpas laikā to aptver ar rokām un pievelk sev klāt, tad nolaiž. Pēc tam to pašu atkārto ar otru kāju. Izpilda 6–8 reizes.

* Nemainot pozu, ieelpo, tad izelpas laikā paceļ ķermeņa augšdaļu un plaukstas uzliek ceļiem, pēc tam atgriežas sākumstāvoklī un atslābinās. Atkārto 8–10 reizes.

* Apsēžas uz krēsla, ar rokām pieturas pie sēdekļa un pamīšus tuvina krūtīm vispirms labo, tad kreiso celi. Izpilda 10–12 reižu.

* Sēžot uz krēsla, ar rokām atbalstās pret sēdekli, ieelpo, paceļ gurnus uz augšu, tad atgriežas sākumstāvoklī. Atkārto 8–10 reizes.

* Nostājas taisni, kājas – plecu platumā. Pusmetra attālumā no sevis noliek krēslu. Ar rokām atbalstās pret krēsla atzveltni, izliec muguru un vairākas reizes “pavēcina astīti”. Tad atgriežas sākumstāvoklī. Atkārto 5–10 reizes.

* Paceļas pirkstgalos, tad, ar spēku atsitot papēžus pret grīdu, nolaižas uz pilnu pēdu. Izpilda 60 reižu.

* Izdara 30–40 vieglus palēcienus, cenšoties piezemēties uz taisnām kājām.

Leave a Comment