Viena no populārākajām Latvijas bankām vēršas pie saviem klientiem ar svarīgu paziņojumu

Bankas pārstāvji informējuši, ka sestdien, 13.janvārī, visas dienas garumā nebūs pieejami maksājumi bankas “Citadele” internetbankā un mobilajā lietotnē.

Ar šo banka paziņo, ka sestdien, 13.janvārī, no pusnakts vilciena līdz nākamajam pusnaktij tiks veikti uzlabojumi cienījamās bankas “Citadele” informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmās.

Līdz ar to šajā noteiktajā intervālā klienti nevarēs veikt maksājumus, izmantojot internetbankas platformu un mobilo aplikāciju. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka maksājumu kartes un bankomāti turpinās darboties bez pārtraukuma.

 

Banka arī norāda, ka bankomātā iemaksātā skaidrā nauda uzreiz būs pieejama pirkumu apmaksai ar maksājumu karti; taču ar karti veiktie darījumi tiks pilnībā uzskaitīti klienta kontos tikai pēc darba pabeigšanas.

Bankas “Citadele” klienti norēķinus par pirkumiem internetā varēs veikt tikai ar maksājumu kartēm. Savukārt tirgotājiem, kuri pieņem maksājumus interneta veikalos ar “Klix” starpniecību, būs iespēja izmantot visus maksāšanas veidus, izņemot “Citadele Digilink”.

Lasi vēl: Meteorologi: No 9. janvāra sāksies šausmas, kādas nav bijušas kopš 1743. gada

Pārskaitījumi starp kontiem bankas “Citadele” ietvaros un uz citu banku kontiem īslaicīgi nebūs pieejami, tajā skaitā ienākošie maksājumi. Tādēļ lūdzam nodrošināt, lai visi darījumi tiktu veikti līdz 12. janvāra plkst. 17. Maksājumu apstrāde tiks atsākta 14. janvārī.

Banka papildus norāda, ka sestdien, 13. janvārī, būs pieejama gan mobilā aplikācija, gan internetbankas platforma; tomēr nedarbosies iespēja veikt maksājumus un piešķirt aizdevumus.

Turklāt arī citas funkcijas būs nepieejamas vai ierobežotas. Ar mobilās aplikācijas starpniecību būs iespējams aizpildīt pieteikumu klienta attiecību nodibināšanai ar banku; tomēr šādu pieteikumu apstrāde tiks uzsākta pēc uzlabojumu ieviešanas. Savukārt juridiskās personas nevarēs attālināti iesniegt pieteikumus klienta statusa iegūšanai.

 

Leave a Comment