Meteorologi: No 9. janvāra sāksies šausmas, kādas nav bijušas kopš 1743. gada

Pēc 2024. gada 9. janvāra daudzu Eiropas reģionu iedzīvotājus gaida radikālas laikapstākļu izmaiņas. Vairākās situācijās tiks pārspēti jauni klimatiskie rekordi. Dažos gadījumos šādas izmaiņas nav notikušas kopš 1743. gada vai 280 gadu laikā.

Prognozes liecina, ka radikālas laikapstākļu izmaiņas skars lielākās Eiropas daļas iedzīvotājus un izpaudīsies temperatūras svārstībās, kas var negatīvi ietekmēt no laikapstākļiem atkarīgo cilvēku labklājību.

Tā Austrumeiropā, kur janvāra sākumā bija nenormāls 25 grādu sals, 9. janvārī termometru stabiņi no mīnus 22 grādiem pakāpsies līdz +2 grādiem, kas būs spēcīgākā starpība pēdējo 280 gadu laikā.

Spēcīgs temperatūras lēciens notiks teju visā Baltijas jūras piekrastē. Naktī no 8. uz 9. janvāri krasi sasils līdz +2 grādiem pēc Celsija, bet tad atkal atgriezīsies 20 grādu sals.

Šādi laika apstākļi skars arī Baltijas valstis. Šādas klimatiskās anomālijas pavadīs vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē.

Lasi arī: “Tas bija kā asa sižeta filmā…” Beidzot atklāj iepriekš noklusētās detaļas par 9 gadīgo Agatas atrašanu

Lasi arī : Trakākais vēl ir tikai Priekšā! Bricis paziņo, ka no Piektdienas Latvijā sāksies ļoti traki laikapstākļi

Kā stiprs vējš var ietekmēt iedzīvotāju ikdienu?

Stiprs vējš var ietekmēt iedzīvotāju ikdienu dažādos veidos, it īpaši, ja tas sasniedz vēja ātrumu, kas var izraisīt avārijas, sabiedriskā transporta traucējumus vai infrastruktūras bojājumus. Šeit ir daži veidi, kā stiprs vējš var ietekmēt iedzīvotāju ikdienu:

Transporta traucējumi: Stiprs vējš var ietekmēt gaisa, sauszemes un jūras transportu. Lēns vai apturēts satiksme, aizkavētas vai atceltas lidojumi un problēmas ar publisko transportu var būt ikdienišķa parādība, kad ir spēcīgs vējš.

Elektroapgādes traucējumi: Stiprs vējš var izraisīt elektrolīniju bojājumus, novedot pie elektroapgādes traucējumiem. Tas var ietekmēt gan mājas, gan uzņēmumu elektroapgādi, radot neērtības ikdienas darbībām.

Ir zināms, kas gaidāms arī Latvijā jau tuvākajā laikā! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment