Meteorologi: No 9. janvāra sāksies šausmas, kādas nav bijušas kopš 1743. gada

Šonedēļ gaidāmā augstākā temperatūra tiek prognozēta trešdienas un ceturtdienas vakarā, gaisa temperatūrai no 0 līdz +4 grādiem. Trešdienas vakarā sāks pastiprināties rietumu-ziemeļrietumu virziena vējš, kas līdz ceturtdienai pāries ziemeļu virzienā un brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē.

Līdz ceturtdienas vakaram gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2 līdz -6 grādiem, un valsts austrumu daļā tā noslīdēs līdz -9 grādiem. Nedēļas vidusdaļā atsevišķos reģionos tiek prognozēti nelieli nokrišņi un migla.

Turpinājumā ceturtdien gaidāma laikapstākļu pāreja uz skaidrākām debesīm; tomēr sniegputenis ir gaidāms daudzos apgabalos, un atsevišķos reģionos īslaicīgi sniegs.

Sākot ar piektdienu, 12. janvāri, pastiprināsies ciklonu parādīšanās, kā rezultātā bieži un gaidāmi nokrišņi, galvenokārt sniegs, putenis un sasalstošs lietus.

Dažādos reģionos gaidāma pamatīga snigšana, savukārt gaisa temperatūra piedzīvos svārstības. Pamatojoties uz jaunākajām prognozēm, sagaidāms, ka atsevišķos rajonos austrumu rajonos sestdienas rītā temperatūra pazemināsies līdz -20 grādiem. Svētdien visā valstī temperatūra paaugstināsies līdz -2 līdz +3 grādiem.

Lasi arī : Trakākais vēl ir tikai Priekšā! Bricis paziņo, ka no Piektdienas Latvijā sāksies ļoti traki laikapstākļi

Lasi arī: “Tas bija kā asa sižeta filmā…” Beidzot atklāj iepriekš noklusētās detaļas par 9 gadīgo Agatas atrašanu

Nākamajā nedēļā ir liela iespējamība, ka gaidāms biežs sniegs, ko pavadīs pārsvarā zema līdz mērena aukstuma temperatūra. Iepriekš izskanējis, ka gaidāmā ziema Baltijas valstīs un Skandināvijā varētu būt aukstākā pēdējo 11-13 gadu laikā.

 

Leave a Comment