VID steidzami izplatījuši svarīgu vēsti, visiem Latvijas iedzīvotājiem! Lūdzu, izlasi!

VID steidzami izplatījuši svarīgu vēsti, visiem Latvijas iedzīvotājiem! Lūdzu, izlasi! VID pirms pāris dienām soctīklos dalījies ar svarīgu informāciju. 

Valsts ieņēmumu dienests ir Finanšu ministrijas tiešā pārziņā esoša pārvaldes iestāde.

Tās pamatfunkcijās ietilpst nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaites pārraudzība, valsts nodokļu, nodevu un citu obligāto maksājumu iekasēšanas veicināšana Latvijas Republikā, nodokļu, nodevu un citu obligāto maksājumu iekasēšana Eiropas Savienības budžetā.

Papildus tam VID īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

VID aicina uzmanīties no krāpnieku īsziņām un e-pastiem, kas rakstīti it kā VID vārdā! Visu informāciju, ko VID sūta, iespējams apskatīt Elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Ja saņemta īsziņa it kā no VID pārstāvjiem, tad tā ir krāpnieciska noteikti. VID nekad nesūta īsziņas. To Latvijas iedzīvotājiem vajadzētu iegaumēt.

Ja saņemat īsziņu, kas it kā ir no bankas par nodokļu atmaksu, tā uzskatāma par krāpniecisku. VID nodrošina nodokļu nomaksu uz EDS norādīto kontu, un bankām nav pienākuma iesaistīties šajā procedūrā.

Pēc gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas nekādas turpmākas darbības no Jūsu puses nav jāveic.

Lasi vēl: Merilina Kerro beidzot nosauc laimīgos: Zodiaka zīmes, kurām maijā gaidāma sapņu īstenošanās

Gadījumā, ja tiek saņemta elektroniskā saziņa ar lūgumu veikt nodokļu atmaksu, vai ja tajā esošās hipersaites nenovirza uz tīmekļa adresēm https://eds.vid.gov.lv/ vai https://eds.vid .gov.lv/login/, tas ir vērtējams kā maldinošas rīcības gadījums.

VID aicina izvērtēt šo ziņu drošumu!

 

Leave a Comment