VID informē, ka līdz 1.jūnijam visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jāpaspēj izdarīt šis! To var izdarīt attalināti

Visām fiziskām personām, kuras 2022. gadā guvušas kopējos ienākumus, kas pārsniedz 78 100 eiro un tādējādi tiek apliktas ar progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli, obligāti jāiesniedz obligātā ienākumu deklarācija laika posmā no 1. marta līdz 1. jūnijam.

Tiem, kuriem ir jāmaksā nodokļu starpība valsts budžetā sakarā ar progresīvā nodokļa likmes vai gada diferencētā neapliekamā minimuma ieviešanu, arī šī deklarācija ir obligāta.

Lasi vēl: “Steidzami aizvāc visu šo no savas mājas!”; 5 lietas, ko nedrīkst darīt mājā- būs nepatikšanas un nelaimes

Lasi vēl: “Stipra griba un spēcīga vara!”; Top 5 sieviešu vārdi ar visspēcīgāko enerģiju

Turklāt visiem iedzīvotājiem ir jāiesniedz ienākumu deklarācija neatkarīgi no viņu nodokļu statusa. Progresīvās nodokļa likmes apliekamajiem termiņš tiek pagarināts līdz 1.jūlijam.

Iedzīvotājiem, kuriem ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija par 2022. gadu, to ieteicams izdarīt līdz 2023. gada 1. jūnijam vai 1. jūlijam atkarībā no kopējiem ienākumiem par iepriekšējo gadu.

VID sirsnīgi aicina deklarāciju iesniegt elektroniski, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, jo tas ļaus automātiski nolasīt visus VID jau pieejamos datus un precīzi aprēķināt izmaksājamās summas.

Arī interesanti: Trekni saldumi nav kaitīgi: 3 fakti par iecienītiem produktiem, ko esam palaiduši garām

 

COMMENTS

Leave a Comment