Vesels kalns kotlešu no 300 gramiem maltas gaļas: nepieciešams pievienot vēl vienu produktu

Jūs varat pagatavot daudz kotlešu visai ģimenei, pat ja maltās gaļas ir ļoti maz.

Ikviena saimniece vēlas savu ģimeni paēdināt garšīgi, taču ne vienmēr ir iespējams iegādāties produktus vajadzīgajā daudzumā, vai reizēm vienkārši aizmirst par noteiktu produktu iegādi. Pastāstīsim, kā palielināt maltās gaļas daudzumu un pagatavot daudz kotlešu.

Ir vairāki produkti, kurus var pievienot gaļas kotletēm, pat ja to ir ļoti maz.

Rīsi vai kartupeļi

Lai ātri palielinātu jēlas kotletes masu, tajā var sarīvēt 2-3 kartupeļu bumbuļus. Tiem, kas nevēlas izmantot kartupeļus, ir alternatīva – vārīti rīsi. Pus tasīte līdz tasīte rīsu ir jānovāra, jāatdzesē un tikai tad jāpievieno jēlai maltai gaļai. Dažas saimnieces teiks, ka tās vairs nav kotletes no vistas gaļas vai kādas citas, bet jau tīteņu paveids. Iespējams, ka tā, bet tie nekļūst mazāk garšīgi.

Auzu pārslas

Vēl viens budžeta variants, ko izmanto daudzas saimnieces – neviens pat nenojautīs, ka kotletēs ir maz gaļas. Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot šādus vistas kotletes (tieši vistas gaļa vislabāk sader ar auzu pārslām). Jums būs nepieciešams:

300 g maltas gaļas;

1 glāze auzu pārslu;

1 sīpols;

2-3 ķiploku daiviņas;

1 ēdamkarotes mannas putraimu;

1 ola.

Auzu pārslas liek uz šķīvja, pārlej ar verdošu ūdeni un pārklāj ar vāku, pagaida 10 minūtes, lai pārslas uzbriest. Gaidīšanas laikā sasmalcina sīpolu un ķiploku. Maltai gaļai pievieno auzu pārslas, sīpolu, ķiploku, kā arī saputo 1 olu un ieber 1 ēdamkaroti mannas putraimu.

Šāds vienkāršs paņēmiens ātri palielinās neapstrādātas maltas gaļas masu 2 reizes. Pēc vēlēšanās var pievienot rīvētu sieru, bet var iztikt arī bez tā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

No iegūtās maltās gaļas veido kotletes un apcep tās no abām pusēm līdz gatavībai uz pannas, kas ietaukota ar augu eļļu.

Leave a Comment