Vasara beigusies, pat īsti nesākusies? Sinoptiķi nāk klajā ar briesmīgām prognozēm par jūnija pirmo nedēļu – tas skaršot visu Latviju

Foto – Unsplash

Meteorologs Jānis Trallis vietnē “Twitter” ziņo, ka šobrīd gan GFS, gan ECMWF prognozējot, ka sākot no 5. – 6.jūnija laiks Latvijā kļūs krietni vēsāks, un daudzviet gaidāmas arī pērkona lietusgāzes. Un, lai arī tuvākajās dienās vēl aizvien gaidāms silts un pat tveicīgs laiks, arī pērkona negaisi šajās prognozēs rādās katru dienu.

Savukārt Linards Dedzis, klimatologs un dabas zīmju vērotājs, “Twitter” norāda, ka šā brīža prognozes liecina, ka jau 5.- 6.jūnijā Latvijā kļūs krietni vēsāks, iespējamas arī lietus gāzes un brāzmains vējš.

Lasi vēl: “Var uznākt negaiss, kas nes stihijas!” – meteorologs Toms Bricis brīdina par laika apstākļiem šajā nedēļā

ECMWF prognožu modeļa prognozes šobrīd 6.jūnija rītam Latvijā – lietaina un vēsa diena. Kad gaisa temperatūra varētu sasniegt vien tikai +5 līdz +8 grādus, bet dienas vidū termometra stabiņš pakāptos tikai no +10 līdz +14 grādiem.

Foto – Unsplash

Viņš norāda, ka šāda gaisa temperatūra faktiski ir raksturīga oktobra sākumam.  Klimatologs raksta, ka cerams, ka nebūs jūnijs tik auksts, kāds tas bija 2014. un 2017.gadā.

 

 

Leave a Comment