Kāzas noritēja salīdzinoši normāli, līdz kamēr Nina un viņas vīrs Ventis neuzņēmās iniciatīvu savās rokās

Velga un Valdis uzreiz nebija sajūsmā par meitas izredzēto, taču, kā ir, tā ir… Pēc dažiem mēnešiem viņu meita bija bērniņa gaidībās un topošajiem vecvecākiem bija aktīvi jāgatavojas mazulīša sagaidīšanai… 

– Mums bērniem ir jānoorganizē skaistas kāzas, – teica līgavaiņa radinieki. – Mēs no savas puses plānojam četrdesmit cilvēkus, un no jūsu puses var būt tikpat daudz cilvēku, un mēs sarīkosim mielastu.

– Bet kādēļ tagad visa šī papildu burzma un tēriņi? – Velga nesaprata. – Anete drīz dzemdēs, Rihards vienmēr ir aizņemts darbā, un visus šis pasākums īpaši neinteresē.

– Ko mēs teiksim cilvēkiem? – bija neapmierināta otra puse. – Lai gan bērni dzīvoja kopdzīvē, tomēr tagad viņi nolēma apprecēties, un vajadzētu rīkot kāzas.

Anete patiesībā pati nezināja, ko vēlas, bet Rihards skatījās uz savu mīļoto un baidījās ko iebilst savai mātei, un jaunekļa māte Nina bija pilnībā pārņēmusi iniciatīvu savās rokās. Divu nedēļu laikā viņa atrada gan zāli, gan nolīga pavārus, gan kāzu vadītāju.

– Visi šie viesi būs jāpriecina,” Velga atgādināja. – Vai esat aprēķinājuši, cik mums visiem izmaksās šis pasākums?

– Mēs kaut ko izdomāsim, – sacīja Nina.

Rezultātā īsā laikā viss tika samērā normāli noorganizēts, un līgavas vecāki pat jutās mazliet apjukuši par savu iepriekšējo kategoriskumu.

Varbūt tie tiešām būs labi svētki? – Velga sprieda. – Tas nekas, ka tas mums izmaksās dārgi, galu galā, vienīgā mūsu meita precas.

– Vienkārši viss ir jādara laicīgi, – dusmojās Valdis. – Vispirms viņi negribēja precēties, jo viņiem bija “brīvas attiecības”, un tagad līgava var doties taisnā ceļā uz dzemdību namu. Manuprāt, tā ir muļķība, un nekas labs no tā neiznāks.

Bet Nina cerēja ne tikai atgūt kāzu izdevumus, bet arī pat vēl nopelnīt, tāpēc visus uzaicinātos no savas puses brīdināja par “ieejas biļetēm” uz dēla kāzām.

– Un jūs saviem viesiem arī pastāstiet, ka minimālā “biļetes” cena vienai personai ir vismaz 75 eiro, – viņa teica saviem nākošajiem radiniekiem.

– Un ja ne visiem ir tāda nauda vai ģimene sastāv no četriem cilvēkiem? – Velga nesaprata. – Es esmu kategoriski pret šādiem “minimālajiem” tarifiem, lai katrs dod pēc saviem līdzekļiem un iespējām.

– Būtu jauki sadalīt naudu un paskatīties, kura puse dos vairāk, bet es nedomāju, ka tas ir viegli izdarāms,” Nina pārdomāti teica.

Velga apvainojās par šādiem izteikumiem un principā saviem topošajiem radiniekiem neko neteica. Viņa un viņas vīrs vispār jutās neērti, jo kāzas, kurās līgavai bija milzīgs vēders, izskatījās mazliet komiski un pat smieklīgi.

Taču viesi likās saprotoši un liekus jautājumus neuzdeva. Arī Anetes draugi lieliski zināja situāciju, tāpēc mierīgi smējās un jokoja visu vakaru. Pasākums noritēja salīdzinoši normāli, līdz kamēr Nina un viņas vīrs Ventis neuzņēmās iniciatīvu savās rokās…

 

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment