Kāzas noritēja salīdzinoši normāli, līdz kamēr Nina un viņas vīrs Ventis neuzņēmās iniciatīvu savās rokās

– Un tagad sākas naudas konkursi un īstā jautrība, – Nina runāja, aizkustinot pārsteigto vadītāju. – Tagad mēs uzrunāsim visus viesus, un viņi varēs iemest banknoti dažādu krāsu kastītēs.

– Tagad es saprotu, ko nozīmē publisks kauns, – Valdis noteica. – Kas vispār notiek? Visi lieliski zina, ka Anete gaida meitiņu, kas tas ir par ārprātu…

– Kamēr tu te vienkārši sēdi, mēs jau esam saskaitījuši dāvanu naudu, – Nina sūkstījās. – Tie tik tikko sedza izdevumus, nemaz nerunājot par peļņu. Iespējams, iemesls tam ir jūsu viesu “dāvanas” par centiem.

– Un ko jūs tagad gribat darīt? – Velga nesaprata. – Pārstājiet apkaunot mūs visus!

Konkurss ar naudas vākšanu par iespējamo bērna dzimumu atnesa dažus simtus eiro, taču ar to arī nepietika, lai gūtu “peļņu”. Viņi nāca klajā ar citu ideju, proti, apmaksātu viesu fotografēšanos ar jaunlaulātajiem īpašajā foto zonā.

– Būsim aktīvāki skaistu fotogrāfiju uzņemšanā par piemiņu,” mudināja Nina. – Nežēlojiet naudu skaistiem kadriem un palīdziet jaunajai ģimenei.

Anete, nosarkusi no apmulsuma, stāvēja pie dekorācijām kā lelle. Viņa jau bija izteikusi savu neapmierinātību Rihardam, un viņš deva mātei zīmes, ka ir pienācis laiks beigt šo “izrādīšanos”. Tikai Ninu nevarēja apturēt, un viņa turpināja ģenerēt jaunas idejas turpat uz vietas – kā vēl nopelnīt naudu.

– Pagaidām mēs dosim vārdu vadītājam un novēlēsim viesiem labu atpūtu, – sieviete izturējās kā balles karaliene. – Vēlāk būs vēl citi konkursi, un vakara noslēgumā izlozēsim pirmo kāzu tortes gabalu.

– Kauns par tevi, – Velga uzbruka Ninai, aizvedot viņu uz blakus istabu. – Ēdiens uz galdiem bija viduvējs, taču neviens nepalaida garām paņemt papildus naudu no viesiem…

– Kamēr jūs te izliekaties par dižciltīgām aristokrātiem, mēs savācām dažus simtus eiro, – atcirta Nina. – Ja jūs būtu uzvedušies saprātīgāk un nākuši klajā ar savu ideju, iespējams, mēs būtu nopelnījusi vēl vairāk naudas.

– Es nezinu, kā tikt galā ar šo kaunu, – Velga centās nekliegt. – Es zvēru, ja būs vēl viena šāda “atrakcija”, es sarīkošu skandālu.

Lasi vēl: 5 lietas, ko nevajadzētu stāstīt citiem. Arābu tautas gudrības

Nina apvainojās, sūdzējās vīram par pāridarītājiem un centās panākt atbalstu no jauniešiem. Tikai Anete jau bija raudājusi, lūdzot pārtraukt šo muķķīgo “izrādi”, bet Rihards bija dusmīgs, jo teica, ka tagad viņu vainas dēļ, Anete ir stresā.

– Nu, es nemaz neesmu pārsteigta par savas vedeklas uzvedību, – teica Nina savam vīram. – Ņemot vērā viņas vecākus, nav skaidrs, kādi gēni tiks nodoti mūsu mazmeitai.

– Varbūt mums vajadzētu atcelt pārējos konkursus, lai Anete un viņas radinieki neskatās uz mums kā uz alkatīgiem vilkiem? – ierosināja Ventis.

– Jā, bet viņi visi ir tik aizvainoti un dusmīgi, bet diez vai viņi būs tie, kas atteiksies no naudas, – Nina nepadevās. – Ir vēl dažas idejas, kā to nopelnīt.

Beigu beigās Nina sarīkoja izlozi par pirmo kāzu tortes gabalu, ko Riharda draugs nopirka par 80 eiro. Pēc tam Nina aprēķināja summu, aplēsa, ka visas izmaksas ir segtas, un nomierinājās. Līdz desmitiem vakarā nogurušie viesi ar pustukšiem makiem sāka doties mājās. Tas jaunlaulātos nesatrauca, jo Anete bija nogurusi un vēlējās pēc iespējas ātrāk atpūsties.

– Ja nebūtu jūsu garlaicības, viss būtu noritējis lieliski, – Nina nopriecājās, – Labi, ka bērni ir devušies mājās, citādi viņiem būtu nepatīkami to klausīties.

– Īpaši tavam dēlam, – Velga nepalika atbildi parādā. – Tu esi tā, kas noorganizēja šo mežonīgo šovu un balagānu.

– Taču, pateicoties mūsu pūlēm, dāvanu fonds ir ievērojami palielinājies,” Nina iebilda. – Un tagad es palūdzu darbiniekiem savākt pārpalikumus kastītēs, un tad mēs tos sadalīsim starp mums visiem. Rihards un Anete saņems lielāko daļu, bet pārējo sašķirosim mēs ar tevi.

– Mums nekas nav vajadzīgs,” Velga lepni sacīja.

– Tas nemaz nav problēma, jo vieglāk ir visu sadalīt divās daļās, – Nina principā piekrita.

Jaunlaulāto vecāki brauca mājās taksometrā briesmīgā noskaņojumā un ar savstarpējiem apvainojumiem.

– Paskaties, kādi “pareizi” cilvēki ir mūsu dēla sievas vecāki, – Nina bija sašutusi.

– Neaizmirsti, ka drīz mums ar viņiem būs kopīga mazmeita, – Ventis centās nomierināt sievu.

– Tas ir vienīgais, kas mani “kavē”, – Nina padomāja. – Man būs jāuzņemas atbildība par mazmeitiņas paņemšanu no dzemdību nama un kristību organizēšanu, citādi mūsu radi atkal netiks galā ar naudas jautājumiem.

Nogurušie jaunlaulātie atpūtās pēc grūtās dienas, un viņu vecāki ar savām domām devās uz dažādām Rīgas pilsētas daļām. Katra puse, protams, uzskatīja, ka tai ir taisnība, un nebija gatava nekādam kompromisam. Radnieciskās attiecības vēl tikai sākās, bet tās jau bija vienā ziņā nonākušas strupceļā. Joprojām bija cerība uz mazo bērniņu, kas drīz nāks pasaulē un varētu abas puses samierināt. Pretējā gadījumā – nākotne šiem radiem neizskatās pārāk saulaina, un ko šādā situācijā darītu jūs un kurā pusē būtu jūs?

Leave a Comment