Valsts policija steigšus izplatīja svarīgu informāciju! Krāpnieki ir izdomājuši jaunu veidu kā izkrāpt naudu

Krāpnieki ir izdomājuši jaunu veidu kā izkrāpt naudu. Diemžēl ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji šim ir noticējuši un pazaudējuši savu naudiņu. 

Krāpnieki pastāvīgi uzlabo savas pārliecināšanas spējas un parasti pieņem tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku, piemēram, policistu, identitāti, lai radītu uzticamību.

Līdzekļu izspiešanas nolūkos likumpārkāpēji izmanto elektronisko pastu un telefona saziņu, lai uzdotos par Valsts policijas priekšnieku vai kādu no saviem padotajiem, vēsta Valsts policija.

Piemēram, Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvalde nesen saņēma sūdzību no kādas vecāka gadagājuma sievietes, kura kļuva par upuri 57 000 eiro krāpnieciskai shēmai.

Savā rakstiskajā paziņojumā sūdzības iesniedzēja stāsta, ka sākotnēji viņai piezvanīja kāda persona, kura it kā bija Bankas Drošības departamenta darbiniece.

Lasi vēl: 66 gadu vecumā pēc smagas slimības aizsaulē devusies aktrise, cienījama māte un sieva

Izsaucēja viņu informēja par mēģinājumu nesankcionēti izņemt naudu no bankas konta un apliecināja, ka tuvākajā laikā ar viņu sazināsies Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Diemžēl šis nav atsevišķs gadījums, kad personas ir kļuvušas par upuriem naudas krāpšanai, izmantojot salīdzināmus līdzekļus.

Tiesībsargājošajām iestādēm ir papildu zināšanas par gadījumiem, kad maldinošas personas ar sociālās aplikācijas “WhatsApp” starpniecību ķērušās pie attēla, kurā ir viltota Valsts policijas priekšnieka dienesta apliecība, it kā pierādījumu savas uzticamības apliecināšanai.

 

Tomēr ir vēl kāda shēma ko krāpnieki ļoti bieži izmanto..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment