Valsts Pol***ja šorīt izplatījusi ļoti svarīgu paziņojumu, visiem Latvijas iedzīvotājiem! Tas ir nopietni!

Lai persona tiktu uzņemta Valsts Pol***jā, tai jāatbilst Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un brīvības atņemšanas vietu amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā.

Personas vecumā no 18 līdz 40 gadiem no Latvijas iedzīvotājiem var dienēt Valsts Pol***jā. Lai kvalificētos, ir jābūt vismaz vidējai izglītībai un amata pienākumu veikšanai pietiekamām latviešu valodas zināšanām.

Ministru kabinets ir noteicis fizisko sagatavotību, veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību kritērijus, kas kandidātiem jāievēro.

Lai nodibinātu uzticību, pārkāpēji piesauc atsevišķu Latvijas tiesībsargājošo un juridisko iestāžu vārdus. Vairāki iedzīvotāji ziņojuši Valsts Pol***jai, apgalvojot, ka saņēmuši vēstules no Pol***jas priekšnieka, taču ar kļūdainiem nosaukumiem.

Šādas vēstules nesūtīs ne Valsts Pol***ja, ne tās darbinieki, ne citu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki. E-pasta viltojumu var atpazīt arī pēc sūtītāja adreses – valsts iestādes izmanto noteiktas e-pasta adreses, piemēram, “@vp.gov.lv”.

Lasi vēl: Sieviete vērsās Sli***cā pēc palīdzības, būdama pēdējā grūtniecības mēnesī! Ār*tus redzētais izbiedēja ne pa jokam!

Turklāt par krāpšanu liecina arī daudzās saturiskās, stilistiskās un gramatiskās kļūdas e-pastā. Redzams, ka teksts tulkots ar kādu automātiskās tulkošanas programmu.

Pol***ja aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, neatklāt svešiniekiem personas datus un bankas kontu datus!

Leave a Comment