Valsts Ieņēmumu Dienests nāk klajā ar svarīgu paziņojumu visiem iedzīvotājiem!

Baiba Šmite-Roķe norādīja, ka esošā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mobilā lietotne ir tikuša izveidota senā pagātnē un pēdējo gadu laikā nav piedzīvojusi atjauninājumus, jo resursu ietaupīšanas nolūkos netika atvēlēti līdzekļi tās pilnveidošanai. Šīs lietotnes atjaunināšana, lai tā būtu saderīga ar mūsdienu telefoniem, tiek prognozēta prasītu apmēram 100 000 eiro.

Ņemot vērā šo situāciju, VID nolēma neinvestēt līdzekļus vecās lietotnes uzlabošanā, kurā piedāvāts tikai viens pakalpojums, bet gan novirzīt resursus jaunas, daudzfunkcionālas lietotnes izveidei. Baiba Šmite-Roķe pauž šaubas par to, vai jaunajā lietotnē būs iespējams iekļaut visus VID pakalpojumus, bet viņa uzskata, ka tas var nebūt nepieciešams, jo visi šie pakalpojumi jau tagad ir elektroniski pieejami VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

Tomēr viņa apstiprina, ka jaunā lietotne sāks ar biežāk izmantotajiem pakalpojumiem, nodrošinot sākuma punktu digitālās pakalpojumu attīstībā.

Baiba Šmite-Roķe, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja, sniedza detalizētu izklāstu par jaunās mobilās lietotnes potenciālajiem pakalpojumiem. Viņa uzsvēra, ka sākotnēji lietotnē būs iekļauti galvenokārt attaisnotie izdevumi un iespējams arī gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas process, jo lielākoties nepieciešamie dati var tikt automātiski ielasīti. Lietotnē plānots integrēt arī informāciju par parādu stāvokli, piedāvājot iespēju viegli noskaidrot, vai ir nodokļu parāds vai pārmaksa.

Šis mēslojums no ledusskapja jūsu istabas augus pārvērtīs līdz nepazīšanai

Viens no prioritārajiem pakalpojumiem, kas varētu tikt piedāvāts, ir algas grāmatiņas datu atjaunošana vai iesniegšana. Šis ir bieži sastopamais pakalpojums, ko pašlaik klienti saņem klātienē VID apkalpošanas centros. Šāda digitalizācija atvieglos procesus un piedāvās lietotājiem iespēju veikt šos uzdevumus ērti un efektīvi, izmantojot jauno mobilās lietotnes platformu.

Lasi arī: Kuram pirkstam jāvelk gredzens, lai pievilinātu veiksmi, mīlestību un labklājību?

Uz jautājumu par to, vai uzņēmējiem būs pieejami lietotnes pakalpojumi, piemēram, muitas deklarāciju iesniegšana, Baiba Šmite-Roķe skaidroja, ka lietotne tiks izveidota ar nākotnes mērķi, lai piedāvātu biežāk izmantotos VID sniegtos pakalpojumus.

Tas ietver arī potenciālu uzņēmēju vajadzību, un VID cenšas nodrošināt, ka jaunā lietotne atbilst klientu prasībām un atvieglo gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju saikni ar nodokļu administrāciju.

Leave a Comment