Valsts Ieņēmumu Dienests nāk klajā ar svarīgu paziņojumu visiem iedzīvotājiem!

Valsts Ieņēmumu Dienests ir nācis klajā ar ļoti būtisku un aktuālu paziņojumu priekš visiem iedzīvotājiem. Laiks iet ļoti ātri un tāpēc arī mainās visa kopējā sistēma. Līdz ar to vajadzīgas pārmaiņas un izmaiņas dažādos spektros. Laiks aplūkot, kas šoreiz mainīsies un kāda būs situācija tālāk!

Kā pirmais solis, lai uzlabotu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pieejamību un atvieglotu nodokļu maksāšanas procesu, jaunā VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe plāno ieviest inovatīvu risinājumu. Šajā nolūkā tiks izstrādāta jauna mobilā lietotne, piedāvājot iedzīvotājiem plašāku pakalpojumu klāstu, kas veicinās vieglāku un ērtāku nodokļu administrēšanu.

Baiba Šmite-Roķe uzsvēra, ka šī ideja ir domāta jau vairākus gadus, bet iepriekšējās administrācijas laikā tā vienmēr bijusi apstājusies uz garu “darāmo darbu sarakstu”, jo vienmēr radušās steidzamākas prioritātes. Tagad, ņemot vērā digitālo attīstību un sabiedrības prasības pēc modernizācijas, jaunā ģenerāldirektore uzskata, ka ir īstais brīdis īstenot šo iecerēto soli.

Viņa piebilda, ka daudziem nodokļu maksātājiem jau ir radušās grūtības ar esošo VID lietotni, it īpaši attaisnoto izdevumu dokumentu iesniegšanas jomā. Šāda situācija liek vēl lielāku uzsvaru uz nepieciešamību izstrādāt uzlabotu un daudzfunkcionālu mobilās lietotnes risinājumu, kas nodrošinās vienkāršu, saprotamu un pieejamu veidu, kā izpildīt nodokļu saistības.

Jaunā mobilā lietotne plānotajā nākotnē varētu ietvert ne tikai iespēju deklarēt attaisnotos izdevumus, bet arī visus pašreizējos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pakalpojumus, kā tas šobrīd ir pieejams VID mājaslapā. Šādu virzību atklājot, VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe pauda redzējumu par digitālo pakalpojumu paplašināšanu, lai tie būtu pieejami pēc iespējas plašākai sabiedrībai.

Tomēr, viņa atzīmēja, ka šāds solis prasīs uzmanīgu plānošanu un resursu piešķiršanu, jo VID pašreiz piedāvā ārkārtīgi plašu pakalpojumu klāstu. “Varbūt ne visi pakalpojumi tiks iekļauti, jo to ir ļoti daudz, un tie ir ļoti dažādi, bet mēs centīsimies iekļaut mobilajā lietotnē visbiežāk izmantotos pakalpojumus.

Ko tas nozīmē, ja saplīst trauki: zīme, par ko jāzina

Lasi arī: Kuram pirkstam jāvelk gredzens, lai pievilinātu veiksmi, mīlestību un labklājību?

Šobrīd, piemēram, mobilā lietotne ir domāta galvenokārt attaisnotajiem izdevumiem, bet tāpat tiek atzīts, ka esošais risinājums uz “Android” operētājsistēmas viedtālruņiem ir neefektīvs,” skaidroja Šmite-Roķe, dodot ieskatu plānotajā virzienā un atzīstot esošo izstrādāto risinājumu trūkumus.

Taču pagaidiet, jo tās nav vienīgās jaunās ziņas, kuras paziņojis Valsts Ieņēmumu Dienests. Ir vēl vairākas būtiskas lietas, kuras noteikti vajag ņemt vērā!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment