Valdība lems par atbalstu visiem Latvijas iedzīvotājiem; cik un kādā apmērā?

Valdība šodien. 9.augustā lems par sagatavoto pieteikumu, kas noteiks detalizētus atbalsta saņemšanas nosacījumus mājsaimniecībām energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai.

Jāmin, ka jauno regulējumu šodien izskatīs arī Ministru kabinetā, savukārt 11.augustā – Saeimā. Kā tiek ziņots, tad iepriekš noteiktais atbalsta periods tiks pagarināts līdz 2023.gada 30.aprīlim.

Lasi vēl: Daniels Pavļuts atklājis detaļas par Covid-19: ”Lūdzu, sagatavojaties šim scenārijam, lai nav pārsteigums”

Atbalsts iedzīvotājiem ir plānots gāzes cenas kompensācijai 30 eiro apmērā par megavatstundu jeb 0,03 eiro par kilovatstundu (kWh) par patēriņu virs 221 kWh mēnesī jeb 21 kubikmetra mēnesī.

Tiek uzsvērts, ka attiecībā uz dabasgāzes un elektroenerģijas lietotājiem, kas maksā par pakalpojumu pēc izlīdzinātā maksājuma principa, regulējumā plānots noteikt pienākumu dabasgāzes un elektroenerģijas tirgotājiem veikt izlīdzinātā maksājuma pārrēķinu, ņemot vērā faktisko mājsaimniecību patēriņu un dabasgāzes lietotājiem veicot maksājuma korekcijas par iepriekšējiem mēnešiem.

Šī informācija ir ļoti būtiska. Tiek minēts, ka arī malkai plānots noteikt cenu griestus 40 eiro apmērā par berkubikmetru jeb apmēram 35 eiro par MWh.

Leave a Comment