LIAA informēs par finansējumu jauniem uzņēmējiem konkursā “Ideju kauss 2022”

Ceturtdien, 11.augustā, plkst. 11:00 Sporta pils dārzos norisināsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju kauss” atklāšanas pasākums, kurā informēs par papildu finansējumu inovatīvas uzņēmējdarbības veicināšanai.

Pasākumā laikā pieteikšanos inovatīvo biznesa ideju konkursam “Ideju kauss 2022” atklās ar konceptu #TrāpiArIdeju, kas rosinās sabiedrību realizēt savas biznesa idejas. Pasākumā izskanēs gan lietpratēju, gan pērnā gada konkursa “Ideju kauss” laureātu pieredzes stāsti par iemeslu un motivāciju nebaidīties uzdrīkstēties.

Konkursa “Ideju kauss 2022” klātienes atklāšanas pasākumā piedalīsies:

• LIAA direktors Kaspars Rožkalns,

• Uzņēmējs un Vides risinājumu institūta dibinātājs Gundars Skudriņš,

• Elektrizēta kalnu dēļa “Rhino Board” risinājuma autors, “Ideju kauss 2021” uzvarētājs Raimonds Jurgelis,

• Elektroauto uzlādes staciju apgaismojuma laternās idejas autors, Latvijas jaunuzņēmuma “SimpleCharge” līdzdibinātājs, “Ideju kauss 2021” vicečempions Kārlis Mendziņš,

• Mikroaļģu audzēšanas iekārtas “MAG” idejas autore gaisa kvalitātes uzlabošanai, “Ideju kauss 2021” bronzas godalgas ieguvēja Alise Jēkabsone.

Pasākumā laikā paredzēta oficiālā konkursa atklāšana un uzņēmēju pieredzes stāsti (no plkst. 11:00).

Pieteikšanās Latvijas lielākajam inovatīvo biznesa ideju konkursam “Ideju kauss” būs atvērta no 11.augusta līdz 6.septembrim. Pretendenti savas biznesa idejas varēs iesniegt elektroniski ej.uz/IdejuKauss2022, lai tās izvērtētu profesionāla vērtēšanas komisija, virzot spēcīgākos kandidātus dalībai konkursa “Ideju kauss” otrajā kārtā. Konkursa nolikums un plašāka informācija par balvu fondu atrodama mājaslapā idejukauss.lv.

Konkursā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, realizējot savu biznesa ideju. Dalībnieki sacentīsies par naudas balvām biznesa uzsākšanai, kas šogad tiks piešķirtas 12 ideju autoriem, ko nodrošina LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Par “Ideju kauss”

Lai sekmētu jaunu uzņēmumu attīstību, kas ir tieši saistīta ar valsts ekonomisko izaugsmi, tiek organizēts inovatīvo biznesa ideju konkurss “Ideju kauss”. Konkursā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, realizējot savu biznesa ideju. Dalībnieki sacenšas par naudas balvām biznesa uzsākšanai. Šogad pieteikšanās konkursam “Ideju kauss 2022” būs atvērta no 11.augusta un līdz 6.septembrim, aizpildot pieteikuma anketu ej.uz/IdejuKauss2022. Plašāka informācija vietnē idejukauss.lv.

Leave a Comment