Valdība, 21.martā atbalstīja priekšlikumu, ka šai iedzīvotāju kategorijai ir jāsaņem lielāki pabalsti

Valdība vakar, 21.martā sēdes laikā atbalstīja, ka šai cilvēku kategorijai būtu nepieciešams saņemt lielākas naudas summas. Šis stāsies spēkā no 1.aprīļa. 

Valdība otrdien izrādīja atbalstu Labklājības ministrijas rosinātajiem grozījumiem. Šie grozījumi paredz palielināt stundas tarifa likmi asistentiem un cilvēku ar invaliditāti pavadoņiem. Šīs izmaiņas palīdzēs uzlabot cilvēku ar invaliditāti dzīves kvalitāti.

Šis jaunais kompensācijas apmērs palīgiem un pavadoņiem ir spēkā no 2023. gada 1. aprīļa. Pašreizējā atlīdzības likme personu ar invaliditāti palīgiem un pavadoņiem ir 4,79 eiro stundā, ieskaitot darba samaksu, iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Lasi vēl: 56 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs aktieris un citu aktieru iedvesmas avots: ”Mēs viņu atradām uz ielas guļot”

Jaunajos noteikumos teikts, ka nepilngadīgo invalīdu aprūpes pakalpojuma minimālā stundas maksa nevar būt mazāka par 4,79 eiro stundā. Pašvaldībai ir tiesības iekasēt vairāk par apkalpoto stundu.

 

Kāds būs jaunais apmērs?

Finansējuma apmērs, ko valsts nodrošina pašvaldību sociālajiem dienestiem par vienu asistenta un pavadoņa dienesta stundu, no 1.aprīļa būs 5,37 eiro.

 

Leave a Comment