Vairākām latviešu ģimenēm priecīga ziņa: Gaidāms maksas samazinājums līdz 31. decembrim

Maksas samazinājums tiktu piemērots no 2023. gada 1. septembra līdz 31. decembrim. Tas nozīmē, ka maksas samazinājums parādītos elektroenerģijas rēķinā no oktobra līdz janvārim.

Pēc KEM skaidrotā, šis risinājums ļautu nodrošināt četru mēnešu pārejas periodu mājsaimniecībām ar neoptimālu pieslēguma jaudu, lai šie lietotāji efektivizētu pieslēgumu un samazinātu tā jaudu atbilstoši patēriņam.

Jānosaka, ka sistēmas pakalpojumu maksas fiksētas daļas apmērs pēc samazinājuma nevarēs būt zemāks par maksu, kas tiek piemērotas mājsaimniecībām ar 1F un 16A pieslēgumu jeb 6,08 eiro mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Samazinājumu iecerēts nepiemērot pārrēķiniem, kas tiek veikti sistēmas lietotāju pārkāpumu gadījumos. Sistēmas sistēmas operatora pakalpojuma maksas ieņēmumi ar PVN tiktu kompensēti Elektroenerģijas sistēmas pilnībā no valsts budžeta līdzekļiem.

Kompānijā minēja, ka dzīvokļu īpašniekiem, kuriem ir 1F pieslēgums un patēriņš ir 100 kWh mēnesī, rēķins mēnesī vidēji pieaudzis par pieciem līdz septiņiem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tikpat liels pieaugums ir privātmāju īpašniekiem ar 1F pieslēgumu un 125 kWh mēnesī. 3F pieslēgumu ir slodze, ko ietekmē izvēlētā slodze.

Tostarp 3F pieslēgumam (16A vai 20A) rēķina pieaugs ir aptuveni 12-15 eiro bez PVN, bet 3F pieslēgumam ar 25A un vairāk – apmēram 18 eiro un vairāk bez PVN.

 

Leave a Comment