Vai zināji, ka kapsētu nedrīkst apmeklēt pēc plkst.17:00? Izrādās, ka mācītāji uz to ļoti stingri skatās!

Vai zināji, ka kapsētu nedrīkst apmeklēt pēc plkst.17:00. Izrādās, ka mācītāji uz to ļoti stingri skatās, jo tam ir liela nozīme. Noteikti neiesaka doties tad uz kapsētu. 

Ierodoties kapsētā, jūs šķērsojat citas “valsts” slieksni, kurai ir savi noteikumi un likumi, kas jāievēro visiem viesiem. Dažreiz apmeklētāji aizmirst, ka viņi ir tikai viesi un sāk rīkoties neatbilstoši.

Eirovīzijas pusfinālā kāds dziedātājs piedzīvo pamatīgu apkaunojumu! Visi zālē esošie sastinga to redzot

Piemēram, kliegšana, skaļa runāšana, dzeršana, skriešana utt. Ikvienam ir jāzina un jāievēro uzvedības noteikumi kapsētā. Ko nevajadzētu darīt kapsētā, lai neradītu nepatikšanas savai ģimenei? Kas, gluži pretēji, padarīs jūs laimīgāku?

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Labs padoms kapsētu apmeklētājiem, kuri savu radinieku kapos ienes dabiskus vai mākslīgus ziedus, ir tas, ka, noliekot ziedus uz kapiņa, jums vajadzētu lauzt stublāju tuvāk pumpuram.  Tad zagļi nevarēs pārdot šādus ziedus, un nevajadzēs tos nozagt. Diemžēl bez šādiem cilvēkiem neiztikt.

Tāpat kapsētas teritorijā aizliegts vākt sēnes un ogas. Atkal negodīgi cilvēki to dara un pēc tam pārdod to cilvēkiem. Jābūt ļoti uzmanīgam arī šajā jautājumā.

Arī kapsētā neko nevar ēst vai dzert. Protams, jums ir jāizsaka cieņa un pateicība aizgājējiem. Lai to izdarītu, aizgājējiem tiek atvesti kārumi. Bet kapsētā labāk neko nelietot pats.

Ja jūsu ģimenei ir tradīcija pieminēt aizgājēju ar ēdienu pie kapa, tad ir vērts atcerēties, ka no kapsētas ir aizliegts ņemt neapstrādātu pārtiku.

Lasi vēl: Aizsaulē pēkšņi dodas Latvijas sporta eksperts, sava veida leģenda šajā jomā un, protams, vienkārši zelta cilvēks

Kulturālam, labi audzinātam cilvēkam ir skaidrs, ka kapsētā ir aizliegts piegružot, skaļi runāt vai smieties. Aizliegts staigāt ar mājdzīvniekiem, braukt ar velosipēdiem, motorolleriem, skrituļslidām. Aizliegts smēķēt vai lietot alkoholu.

Bet vai tu zināji, ka nedrīkst arī uz kapsētu doties pēc plkst.17:00? Tas ir svarīgi! Lasi tālāk un noskaidro!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment