Uz šo vasaru meteorologi un citi pārstāvji sola ļoti drastiskus notikumus! ”Mēs nezinām kā tas beigsies”

Uz šo vasaru meteorologi un citi pārstāvji sola ļoti drastiskus un pat nopietnus notikumus, kas jau būs sagaidāmi šajā vasarā. Cilvēkus lūdz sagatavoties. 

 

Pārstāvji brīdina, ka Eiropa ir gatava piedzīvot vēl vienu vasaru, ko iezīmēs rekordaugstas temperatūras. Iepriekšējā vasara jau bija sagrāvusi karstuma rekordus, kā rezultātā iestājās smags sausums, ko Eiropas Savienības pētnieki uzskatīja par smagāko pēdējā pustūkstošgades laikā.

 

Pamatojoties uz UNIAN ziņojumu, ko citē Reuters, ir paredzams, ka Dienvideiropa šogad saskarsies ar vissmagāko ietekmi. Atsevišķi apgabali jau cīnās ar ūdens trūkumu, savukārt lauksaimnieki gatavojas savām vissarežģītākajām ražām daudzu gadu desmitu laikā.

Izpildi testu: 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

 

Šī situācija galvenokārt ir saistīta ar klimata pārmaiņu pieaugošajām sekām, kas izraisa paaugstinātu temperatūru un sausumu reģionā. Turklāt ilgstoši sausuma periodi ir būtiski samazinājuši gruntsūdens rezerves. Līdz ar to Spānijā, Francijas dienvidos un Itālijā ir bijušas izžuvušas augsnes.

 

Turklāt pazeminātais ūdens līmenis upēs un ūdenskrātuvēs apdraud hidroelektrostaciju netraucētu darbību gaidāmajā vasaras sezonā. Pašlaik Spānija saskaras ar vissarežģītākajām grūtībām.

Saskaņā ar zinātnisko ekspertu teikto, ir sagaidāms, ka sausums saasināsies, un nav redzams tūlītējs risinājums lokālajam lietus trūkumam, kas galvenokārt novērots vasaras mēnešos.

Lasi vēl: Kļūda ko pieļauj katrā otrajā mājā: Kāpēc olas nevajadzētu uzglabāt ledusskapja sānu durvīs

Aģentūra uzsver, ka ūdens trūkums neaprobežojas tikai ar Eiropu. Āfrika pašlaik piedzīvo lielāko sausumu pēdējo gadu desmitu laikā, savukārt Argentīna cīnās ar vēsturisku sausumu, kas iznīcina sojas pupu un kukurūzas ražu.

 

Meteorologs ir apsolījis pavasara iestāšanos pēc marta vidus, tomēr ir kas interesants gaidāms 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment