Uz ceturtdienu, sinoptiķi izplatījuši steidzamu paziņojumu, visiem, kuri dosies ārā dienas laikā!

Uz ceturtdienu, sinoptiķi izplatījuši steidzamu paziņojumu, visiem, kuri dosies ārā dienas laikā! Tas ir ļoti svarīgu un noteikti visvairāk attiecas uz vecāka gadagājuma cilvēkiem. 

Pasaules plaukstošās veģetācijas fenomens šobrīd ir sasniedzis savu kulmināciju. Vēsturiski jūnijs ir bijis saistīts ar ziedu ziedēšanu, un būtu izdevīgi šo tradīciju piekopt. Mums jācenšas attīstīties un plaukt kopā ar dabu.

Pēc meteorologu prognozēm, ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā gaidāma robežās no +23 līdz +28 grādiem. Atsevišķos piekrastes rajonos temperatūra var sasniegt +20 grādus.

Paredzams, ka būs neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Tiek gaidīts, ka pakāpeniskas un mainīgas vēja brāzmas saglabāsies gan diennakts, gan nakts periodā. Gaidāmā minimālā atmosfēras temperatūra gaidāmajā vakarā gaidāma no +4 līdz +12 grādiem.

Sagaidāms, ka 8.jūnijā Rīgā būs sauss un saulains laiks, ko pavadīs lēns vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12 grādiem, savukārt piepilsētā tā pazemināsies līdz +7..+10 grādiem. Gaisa temperatūra diennaktī paaugstināsies līdz +26 grādiem, savukārt pilsētas ziemeļu rajonā tā pakāpsies līdz +22 grādiem.

Lasi vēl: 73 gadu vecumā mūžībā devusies izcila latviešu folkloriste; šis ir milzīgs zaudējums

Sinoptiķi aicina vecāka gadagājuma cilvēkus līdz pēcpusdienai labāk uzturēties mājās un ārā nedoties, dēļ stiprā karstuma.

 

Leave a Comment