“Un vēl pat karstāks!” – meteorologs Toms Bricis paziņo, cik ļoti liels karstums mūs sagaida nākošajā nedēļā…

Bricis sociālajā vietnē “Facebook” raksta, ka visu maiju turpināsies šāds un pat vēl karstāks laiks. Lielākoties diemžēl būs sauss laiks, kas Latvijas lielākajā daļā nesīs dārziem tik naidīgo sausumu…

Šā brīža tālākās prognozes rāda, ka nākamā nedēļā laiks visā Latvijā saglabāsies samērā līdzīgs, turklāt dažas dienas gaisa temperatūra var pakāpties vēl par kādu grādu augstāk. Diemžēl atkal tiek uzsvērts – turpināsies sauss laiks, lokāli negaisa mākoņi veidosies tikai atsevišķos rajonos, tāpēc sausums saglabāsies.

Eksperti atgādina, ka šādos laika apstākļos ir ļoti svarīgi atcerēties par sevi, saviem bērniem, veciem cilvēkiem un mājdzīvniekiem: nedrīkst ilgstoši uzturēties tiešos saules staros, jāizvairās no fiziskas piepūles karstākajā dienas daļā, jādzer daudz ūdens.

Foto – Pexels

Attiecībā uz mājdzīvniekiem: nekādā gadījumā dzīvniekus nedrīkst atstāt karstumā, tiešos saules staros vai slēgtās, karstās telpās, arī automašīnas salonā! Jāparūpējas, lai dzīvniekiem visu laiku būtu pieejams svaigs dzeramais ūdens. Ja tomēr gadījies, ka dzīvnieks pārkarsis, jācenšas to atveldzēt – aplejot ar vēsu ūdeni, kaut vai no ūdens pudelītes vai liekot virsū vēsus, samitrinātus dvieļus. Ja nepieciešams, jāmeklē speciālistu palīdzība.

Lasi vēl: “Liela krusa, stipras vēja brāzmas – dārzi var neizturēt!” – meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu par trakajiem laika apstākļiem šajā nedēļā

Eksperti arī uzsver, ka šādās karstās dienās jāizvairās no sauļošanās un atrašanās saulē bez speciāliem kosmētiskajiem līdzekļiem. Ja zināms, ka uzturēsieties saulē ilgstoši, jālieto speciāli kosmētikas līdzekļi.

Leave a Comment