Toms Bricis jau steigšus paziņo par gaidāmo laiku Tuvākajās dienās: Būs ļoti nepatīkami un auksti

Lai arī šobrīd laiks tik tiešām palicis mazliet siltāk, situācija strauji mainās un līdz ar to arī laikapstākļi. Lai arī šķiet, ka siltais laiks ir beidzot sācies, tā nebūt nav! To ļoti labi paziņojis arī Toms Bricis, kurš paziņojis par esošo prognozi brīvdienām, kad situācija mainīsies ļoti strauji. 

Jau tuvākajās dienās  Latvijā vēlēsies sagatavoties vējam un pamatīgam atkusnim, saskaņā ar meteoroloģisko prognozi. Sestdienas naktī īpaši sniegs Latvijas austrumu reģionā, veidojot ievērojamu sniega segas pieaugumu. Šī sniega kārta būs vērojama gan Vidzemes centrālajā un austrumu daļā, gan arī Latgalē, kur paredzams, ka sniega slānis pieaugs aptuveni par 5–8 centimetriem.

Tas nozīmēs, ka sabiedrībai būs jāņem vērā iespējamie satiksmes traucējumi un jāsagatavojas ziemas aktivitātēm, dodoties ārā, lai baudītu šo nosacījumu piedāvāto skaisto ziemas ainavu. Tādējādi, lai izvairītos no neērtībām, iedzīvotājiem ieteicams rūpīgi uzraudzīt laika prognozi un veikt nepieciešamos sagatavošanās pasākumus, lai droši un komfortabli izbaudītu brīvdienas.

Nākamajās dienās Latvijā gaidāma mainīga laika noskaņojums, arī gaisa temperatūra sniegs savu ieguldījumu šo brīvdienu noskaņās. Visā valstī prognozēts lietus un slapjš sniegs, radot atšķirīgu laika pieredzi atkarībā no reģiona. Nakts sākumā valsts austrumu daļā gaisa temperatūra samazināsies līdz -3 grādiem, izceļot aukstuma sajūtu, bet jūras piekrastē Kurzemē saglabāsies salīdzinoši mērķīgie 3 grādi.

Tomēr, uz rītu prognozēts, ka gaisa temperatūra kļūs siltāka, piedāvājot citādus laika apstākļus un mainot vides dinamiku. Šis termometra pieaugums varētu radīt siltuma sajūtu un ietekmēt sabiedrības aktivitātes, it īpaši āra izklaides un pastaigas. Tādējādi, iedzīvotājiem vēlams sekot laika prognozei un piemērotu apģērbu izvēlē, lai pilnībā izbaudītu dažāda veida laikapstākļu sniegtās iespējas šajās brīvdienās.

Šajā svētdienā Latvijas reģionos piedzīvosim atšķirīgu gaisa temperatūru, kas veidos savdabīgu laika ainavu. Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē varēsim baudīt salīdzinoši maigo laiku, jo gaisa temperatūra šajos reģionos sasniegs 6…8 grādus. Savukārt pārējā valsts teritorijā gaidāms nedaudz vēsāks laiks, ar gaisa temperatūru no 3 līdz 5 grādiem.

Lasi vēl: Paspēj to izdarīt vēl ziemā, un pavasarī tava ģerānija uzziedēs ļoti krāšņiem, sulīgiem ziediem

Neskatoties uz temperatūras atšķirībām, dienu papildinās saules stari, kas sniegs siltuma un dzirkstošas gaismas. Tomēr jāņem vērā, ka dažviet var parādīties nelieli lietus pilieni, piedāvājot savu romantisko noskaņu. Lai gan laika apstākļi liecina par maigumu, vienlaikus jārēķinās ar brāzmaino rietumu vēju, kas īpaši Kurzemē sasniegs ātrumu līdz 15–18 metriem sekundē. Šis brāzmains vējš var papildināt laika apstākļus ar viļņainību un piešķirt dienai dinamisku raksturu. Tāpēc ieteicams iedzīvotājiem būt uzmanīgiem un sagatavotiem dažādiem laika pārmaiņām, lai pilnvērtīgi izbaudītu svētdienas piedāvāto atmosfēru.

Tomēr nepatīkamākais vēl tikai esot priekšā…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment