Toms Bricis jau steigšus paziņo par gaidāmo laiku Tuvākajās dienās: Būs ļoti nepatīkami un auksti

Svētdien un pirmdiena grasās būt vētraina laika daba, kurai pievienosies spēcīgas rietumu un ziemeļrietumu vēja brāzmas, sasniedzot apmēram 20 metrus sekundē piekrastes tuvumā. Šī vēja enerģija radīs kustīgumu un piedos dienai dinamisku raksturu, tādējādi ietekmējot sabiedrības ikdienu. Turklāt prognozēts īslaicīgs slapjš sniegs un lietus daudzviet, radot iespaidīgu kontrastu starp mitrumu un vēju.

Nakts laikā gaisa temperatūra svārstīsies no -2 līdz 3 grādiem, radaot vēso un svaigo noskaņu. Diennakts laikā temperatūra uzturēsies līmenī no 1 līdz 5 grādiem, nodrošinot mēreni siltus apstākļus. Šis temperatūras diapazons rada iespēju baudīt gan svaigu ziemas gaisu, gan mērenu siltumu dienas laikā.

Lai gan laika apstākļi var būt mainīgi un dažādi reģionos, iedzīvotājiem būs vērts ņemt vērā vēja spēku un iespējamo mitrumu, veicot nepieciešamos sagatavošanās pasākumus un pielāgojot aktivitātes laikapstākļiem. Svētdiena piedāvās iespēju novērot dabas dinamiku un baudīt dažādus laika apstākļus, sniedzot iespēju pilnībā izbaudīt brīvdienas.

Nākamnedēļas laika noskaņojumam mūsu reģionā būs izšķirošs spēcīgu ciklonu ietekme, kas solās radīt izteiktus laikapstākļu mainījumus. Šie dinamiskie meteoroloģiskie apstākļi prēksēs biežus nokrišņus, kas līdzvērtīgi var būt gan lietus, gan sniega pilienu veidā, kā arī pavadošo brāzmaino vēju. Temperatūras grafiks sāks svārstīties plašākā diapazonā, piedāvājot iespaidīgu kontrastu starp siltuma un aukstuma sajūtu. Vienlaikus prognozēts biežāks sals, kas uzliesmos nemitīgā ciklonu aktivitātē.

Nedēļas otrajā pusē paredzēti īpaši auksti periodi, kas dažās naktīs vietām valsts austrumu daļā pazemināsies zem -10 grādiem. Šie stingrie termometra rādītāji ietvērs apkārtējo vidi ar aukstu un svešo gaisu, radot ziemas noskaņu. Tomēr jāpiebilst, ka šiem aukstuma periodiem seko dienas, kurās temperatūra atkal pieaugs virs nulles, atgriežoties pie mērenākiem un siltākiem apstākļiem. Šis pastāvīgais termometra mainījums radīs interesantu un daudzveidīgu laika pieredzi, iespējams, piesaistot dažādu ziemas aktivitāšu cienītājus un radot iespēju pilnībā izbaudīt reģiona laika bagātību.

Leave a Comment