Tiem, kuri vēl nav saņēmuši savus pārmaksātos nodokļus – gaidāmas izmaiņas, ziņo VID

VID informē:

Automātiska nodokļa atmaksa:
Ja iesniegts iesniegums ar aktuālo bankas kontu, nodokļa atmaksu var saņemt automātiski bez deklarācijas iesniegšanas. Šī opcija neattiecas uz m*d*c*nas, izglītības un interešu izglītības pakalpojumiem, par kuriem nav informācijas VID.

E-kvītis:

Lai samazinātu pievienojamo dokumentu skaitu deklarācijai, VID aicina medicīnas iestādes izsniegt e-kvītis. E-kvītis automātiski nonāk deklarācijā, tādējādi tās nav jāfotografē un jāpievieno. Šobrīd e-kvītis piedāvā ne visas medicīnas iestādes.

Skolotājai no Rīgas uzsmaidījusi neticama veiksme; “Ir jānotic un jāsagaida īstais brīdis”

Automātiska informācija par izglītības izdevumiem:

VID reizi gadā saņem informāciju par maksātspējīgiem studentiem. Šī informācija automātiski tiek iekļauta gada ienākumu deklarācijā.

Informācija par interešu izglītību:

Šobrīd VID nesaņem informāciju par interešu izglītības pakalpojumiem. Normatīvi paredz šādas informācijas nodošanas nosacījumu izstrādi.

Lasi arī: Izvēlies vīrieti atbilstoši viņa figūrai. Ko ķermeņa uzbūve vēsta par tavu partneri?

Deklarāciju iesniegšana par 2023. gadu:

Iedzīvotāji var sākt iesniegt deklarācijas no piektdienas, lai atgūtu nodokļu pārmaksu. Nav jāsteidzas, jo deklarāciju var iesniegt triju gadu laikā.

Lasi arī: Valsts apņēmusies intensīvāk uzmanību vērst iedzīvotājiem, kuri no kartes ņem ārā naudu – kādu summu nepārkāpt?

Obligāti jāiesniedz līdz 1. jūnijam, ja nav jāveic nodokļa maksājums. Obligāti jāiesniedz līdz 1. jūlijam, ja gada ienākumi pārsniedz 78 100 eiro. Iepriekšējos gados pirmās dienas lielā slodze izraisījusi VID IT sistēmu pārslodzi.

 

Leave a Comment