Tiek ziņots, ka šajās tuvākajās dienās būs ļoti anomāli apstākļi; gaidāms, ka paaugstināsies spiediens

Vienlaikus “Phobos” brīdina, ka ir gaidāmas krasas atmosfēras spiediena svārstības katru dienu – īsts bariskais “zāģis”, kas visnegatīvāk ietekmēs meteorologu labsajūtu.

Pirmdien barometra rādījumi sabruks par 10 vienībām un sasniegs 732 mm Hg, otrdien-trešdien nenozīmīgs pieaugums par 3-4 mm, ceturtdien straujš kāpums līdz 744 mm Hg, piektdien atkal sabrukums līdz bariskajam lejupunktam- 734 mm Hg, nedēļas nogalē spēcīgs pieaugums par 20 vienībām – līdz 755 mm Hg.

Un tas vēl nav visas laikapstākļu nepatīkamās sekas. Vēl viens negatīvs faktors būs vājas magnētiskās vētras pirmdien-trešdien. Nu, un visbeidzot, pirmdienas vidū tiek prognozēts vētrains vējš ar brāzmām līdz 17 m/s.

Kas attiecas uz temperatūras fonu, tas no pirmdienas līdz ceturtdienai diez vai turēsies aprīļa normas robežās, piektdien dos ievērojamu “izrāvienu”, atmetot mūs atpakaļ uz 3 nedēļām, un līdz nedēļas nogalei ne tikai atgriezīsies normas robežās, bet pat nedaudz tās pārsniegs, tuvojoties maija rādītājiem.

 

Eksperte atgādināja, ka nopietni Saules uzliesmojumi, īpaši tie, kas vērsti pret Zemi, “sasniedz” mūsu planētu pēc divām vai trim dienām ar magnētiskajām vētrām.

Lietišķās ģeofizikas institūta Heliogeofizikas dienesta vadītāja Denisova  pastāstīja, ka no 19. līdz 21. aprīlim iespējama mērena magnētiskā vētra.

“Ģeomagnētiskā lauka stāvoklis 20. un 21. aprīlī ir no vāja līdz vidēji traucētam,” viņa piebilda.

 

Leave a Comment