Tie, kuri drīzumā apmeklēs Latvijas ārstniecības iestādes vajadzētu lūk, ko ņemt vērā pirms ieejas!

Šodien valdība ir pieņēmusi lēmumu likvidēt mandātu sejas masku izmantošanai ārstniecības un ilgstošas ​​sociālās aprūpes iestādēs.

Mandāts sejas masku lietošanai tika īstenots Covid-19 uzliesmojuma rezultātā. Tomēr pašreizējais Covid-19 epidemioloģiskais klimats gan Latvijā, gan pasaulē ir uzlabojies. Līdz ar to ir noteikts, ka šāds likums var tikt atcelts, tomēr..

Pēdējā laikā ir manāms, ka nav plaši izplatītu Covid-19 uzliesmojumu, kā rezultātā ir inficējies liels skaits cilvēku. Turklāt vairumā gadījumu ar Covid-19 saistītie simptomi ir bijuši viegli, un pacientu skaits, kuriem Covid-19 primārās diagnozes dēļ nepieciešama hospitalizācija, ir bijis salīdzinoši neliels.

Līdz ar to Veselības ministrija ir izvērtējusi, ka Covid-19 vairs nerada nopietnus draudus veselības aprūpes sistēmai, kā tas bija iepriekš. Pašlaik Covid-19 ir līdzīgs citām apritē esošām elpceļu infekcijām, piemēram, sezonālai gripai.

Lasi vēl: Anastasijas Zavorotņukas meita kļuvusi par kāda nepatīkama incidenta upuri; viņa joprojām pārdzīvo

Pēc Iekšlietu ministrijas domām, pasākumi, kuru mērķis ir nodrošināt epidemioloģisko drošību saistībā ar Covid-19, būtu jāārstē līdzvērtīgi citiem elpceļu infekciju ierobežošanas pasākumiem, tostarp sejas masku lietošanas regulējumam.

Līdz ar to izvirzītie grozījumi nosaka, ka ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros būs aizliegts lietot sejas maskas.

 

COMMENTS

Leave a Comment