Tava mēle ir tavs ienaidnieks: 5 dzīves situācijas, kad labāk paklusēt

Bieži vien cilvēkiem gribas kaut ko pateikt, pat ja viņi nav pārliecināti par savu taisnību. Šādos gadījumos labāk vienreiz paklusēt, nekā vēlāk atrunāties par izrunātajiem vārdiem.

Ir noteiktas situācijas, kad labāk ir klusēt.

Intensīvu strīdu laikā

Ir brīži, kad emocijas kļūst spēcīgas, spriedze pieaug un šķiet, ka viss ir ārpus kontroles. Psihologi saka, ka šādos brīžos vislabākais, ko varam darīt, ir klusēt. Kad emocijas sasniedz maksimālu intensitāti, zūd spēja domāt racionāli.

Šādās situācijās klusums var būt zelta vērtē. Runa nav par emociju apspiešanu vai izvairīšanos no konfrontācijas. Runa ir par to, lai dotu prātam pauzi, kas nepieciešama situācijas pārvarēšanai.

Kad kāds “izkrata savu sirdi”

Tā dažkārt notiek, kad draugs, ģimenes loceklis vai kolēģis nāk pie jums ar problēmu vai neapmierinātību. Mūsu instinkts ir sazināties, dot padomu vai dalīties savā pieredzē. Tomēr dažkārt labākais, ko varat darīt, ir vienkārši uzklausīt un klusēt. Tas nozīmē pretoties vēlmei iejaukties un dot otram cilvēkam iespēju izteikties. Klusēšana šeit nenozīmē vienaldzību, bet gan empātiju un sapratni. Tas ļauj otrai personai justies sadzirdētai.

Kad jums rodas kārdinājums aprunāt

Mēs visi esam nonākuši situācijās, kad aprunāšana šķiet viegls veids, kā iekļauties vai satuvināties ar citiem. Izvēloties klusēšanu, nevis aprunāšanu, jūs varat veidot veselīgākus un cieņpilnākus starppersonu sakarus. Tā rezultātā veidojas autentiskākas attiecības, un tas palīdzēs izkopt domāšanas veidu, kas dod priekšroku sapratnei, nevis spriedumiem.

Lasi vēl: Kāpēc kaķis neļauj jums strādāt pie datora: eksperts nosauca patieso iemeslu

Kad klusēšana pati par sevi ir labākā reakcija

Vai esat kādreiz nonācis situācijā, kad vārdi nešķiet piemēroti? Tad klusēšana var būt visiedomājamākā un piemērotākā reakcija. Šādos brīžos vienkārši atrašanās blakus atbalstošā klusumā var sniegt lielu mierinājumu tiem, kam ir sāpes. Dziļu skumju vai zaudējuma brīžos jūsu klusā klātbūtne var nozīmēt vairāk nekā jebkuri vārdi. Dažreiz labākais, ko jūs varat darīt, ir vienkārši būt blakus.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Jūs esat trešais liekais strīdā

Ja kāds strīdas, nav vērts iesaistīties diskusijā, jo neviens nedzirdēs jūsu paskaidrojumus, bet visi izdarīs secinājumus par to, kura pusē esat. Tāpēc vislabāk ir ļaut cilvēkiem pašiem tikt skaidrībā.

 

Leave a Comment