Kāpēc kaķis neļauj jums strādāt pie datora: eksperts nosauca patieso iemeslu

Tas, ka kaķis jums traucē strādāt, nav egoisms, bet gan rūpju izpausme, saka eksperts.

Pat pieauguši kaķi mīl rotaļāties ar savu saimnieku. Īpaši tad, ja kaķis dzīvo dzīvoklī un viņam nav iespēju tērēt enerģiju, medījot peles vai zvirbuļus laukā.

Rotaļīgums ir viens no iemesliem, kāpēc mēs tik ļoti dievinām šos pūkainos draugus. Taču dažkārt tas kļūst arī par problēmu, piemēram, kad jums ir jāstrādā pie datora un kaķis turpina kāpt uz klaviatūras, mēģinot nokļūt starp jums un monitoru.

Ja jums ir klēpjdators, tad iemesls var būt tieši tas, ka kaķis vienkārši vēlas sēdēt siltā vietā. Taču kaķi bieži vien tāpat uzvedas arī tad, kad jūs strādājat ar parastu datoru, kura tastatūra nemaz nesakarst.

Dzīvnieku eksperte Daniela Makkinnona savā blogā TikTok skaidroja, kāpēc kaķis dažkārt ļoti pieķeras, kad jūs strādājat pie datora. Pēc viņas domām, kaķis patiesībā cenšas pasargāt jūs no darba pārslodzes.

Lasi vēl: Vitamīnu “bumba” gurķiem, kas paātrinās to augšanu

Makkinnona norāda, ka jūsu kaķis nemēģina jūs kaitināt, apsēžoties monitora priekšā vai mēģinot noķert jūsu pirkstus uz tastatūras. Pēc ekspertes domām, kaķis labi izprot un izjūt sava saimnieka psiholoģisko stāvokli “visdziļākajā līmenī” un cenšas parūpēties par viņa vajadzībām, cik vien spēj.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

“Jūs varētu domāt, ka viņi sēž uz jūsu klēpjdatora tikai tāpēc, ka alkst jūsu uzmanības. Taču daudz svarīgāks iemesls ir tas, ka viņi labi apzinās, kas jums tajā brīdī patiesībā ir nepieciešams. Tāpēc pievērsiet uzmanību, kad kaķis apsēžas uz jūsu klēpjdatora, un sāciet rūpēties par sevi,” saka Makkinone.

 

Leave a Comment