Tautas zīmes 20. jūlijam: mūsu priekšteči ticēja, ka ja pārkāpj šodien šos aizliegumus nelaime būs klāt kā likts!

20. jūlijs jau izsenis tiek dēvēts par Afanasjeva dienu. Šajā laikā mūsu senči centās atrast sev kompāniju, baidoties no vientulības, kā arī izvairījās no neapmierinātības un nesūdzējās.

Senāk pastāvēja arī citi nerakstīti noteikumi, kas mūsdienās mums var šķist dīvaini. Senos laikos tieši šie aizliegumi tika uzskatīti par būtiski svarīgiem, jo tie varēja pasargāt no nabadzības, kaitēm un nodevības.

Tautas zīmes 20. jūlijam: ko nevajadzētu darīt

Saskarsmē ar cilvēkiem 20. jūlijā jābūt pacietīgiem. Nav izslēgts, ka radinieki un draugi jūs pievils, neizpildot vienu vai otru solījumu. Nekādā gadījumā nepaaugstini balsi un atturies no kritizēšanas. Pastāv risks kādu cilvēku nopietni aizvainot vai pat iegūt ienaidnieku.

Afanasija diena nav īstais laiks tenkām. Ja jūs kādu cilvēku apspriežat aiz viņa muguras, sagatavojieties tam, ka viņš par jums pateiks nelaipnas lietas.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Nekad nepavadiet visu dienu vienatnē, citādi skumjas un ilgas būs jūsu uzticamie pavadoņi līdz pat gada beigām. Ja nevarat atrast kompāniju, varat vienkārši doties ārā, pavadīt laiku svaigā gaisā vai iepirkties.

Nav ieteicams nodarboties ar rokdarbiem. 20. jūlijā draudus rada asi priekšmeti – adatas, šķēres u.tml. Mūsu senči solīja 40 nelaimes tam, kurš tiks ievainots Afanasjeva dienā. Šī iemesla dēļ pat maizi senatnē daudzi lauza ar rokām, nevis grieza ar nazi.

Esiet piesardzīgi, ceļojot. Ja ir iespēja palikt mājās, nepalaidiet to garām. Ceļotāju ceļā var sagaidīt nepatīkami pārsteigumi – transporta aizkavēšanās, lietu pazušana un citi nepārvaramas varas apstākļi.

Lasi vēl: 4 zīmju pārstāvji šovasar piedzīvos dziļas atklāsmes un saņems atbildi uz svarīgu jautājumu. Lūko, vai esi viņu vidū!

Diena ir piemērota darbam, taču lietas vajadzētu pabeigt līdz vakaram. Kad debesīs parādīsies mēnesis, tev vajadzētu veltīt laiku atpūtai.

Ja tev ir plāni nākotnei, nevienam tos nestāsti. Tev nevajadzētu visiem stāstīt par to, ko gatavojies darīt. Pretējā gadījumā jūsu idejas netiks īstenotas.

Neļauj mēness gaismai no loga krist uz guļošo bērnu. Šī iemesla dēļ bērns bieži jutīsies izsīcis un murgos.

Bet ko šajā dienā ir pat ļoti ieteicams darīt, lai veiksme jūs apvītu un nepamestu 2 tuvākos gadus? Lasi tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment