Tautas ticējumi 10. augustam: ko nedrīkst darīt, lai nepiesaistītu nelaimi tuviniekiem

10. augusts tautas kalendārā ir Trofima diena. Kopš neatminamiem laikiem šos svētkus pavada daudzas tradīcijas un rituāli, tostarp bagātības piesaistīšana. Ir daudz aizliegumu, kuru ievērošana ir nepieciešama, lai pasargātu ģimeni no bēdām un nepatikšanām.

Tautas ticējumi 10. augustam: ko nedarīt Trofima dienā

Trofima diena ir slikta tiem, kuri ir pieraduši ilgstoši gulēt gultā un neko nedarīt. Ja viņi turpinās šādā veidā, viņi, saskaņā ar senu tautas uzskatu, nokļūs nopietnās problēmās.

Lai nepazaudētu savu veiksmi, 10. augustā ir jāceļas pēc iespējas agrāk un jāsāk darboties. Senatnē tika uzskatīts, ka celšanās rītausmā un centība sola cilvēkam panākumus visās dzīves jomās, kā arī dos labu peļņu. Bet nav vērts atdarināt negatīvu darbību un rīkoties nepatiesi. Senie gudrie teica, ka tāda viltība ne pie kā laba nenovedīs.

 

Šī būs slikta diena mantkārīgiem cilvēkiem. Mūsu senči ieteica būt uzmanīgiem pret citu vajadzībām un dalīties ar viņiem tajā, kas jums ir.

Noteikti dodiet žēlastības dāvanas nabagiem, bet pārējiem palīdziet vismaz ar padomu. Alkatīgiem un materiālistiski noskaņotiem vīriešiem un sievietēm draudēs slimības, ja viņi Trofima dienā parādīs šīs savas negatīvās īpašības.

Lasi vēl: Gardas kotletes bez maizes pievienošanas. Tā pati recepte: kopā ar mērci tādas pasniedza kolhoza ēdnīcā  

Lasi arī: Mūžībā devies pazīstamais Latviešu vēsturnieks, par to pavēstījusi viņa dzīvesbiedre

Neskatoties uz to, ka 10. augustā jāstrādā pēc iespējas efektīvāk, pusdienlaikā vajadzētu ieturēt pauzi. Tas attiecas uz tiem, kas strādā ārpus telpām.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment