”Swedbank” pārstāvji steidzamā kārtā izplata nozīmīgu ziņu saviem klientiem un ne tikai! Tas var skart ikvienu

Noziedznieki ir nemitīgi aktīvi un nepārtraukti izstrādā jaunas metodes, lai maldinātu personas un iegūtu no viņiem naudas resursus.

Personas ir ziņojušas par gadījumiem, kad saņemtas elektroniskās saziņas, kuru izcelsme ir no “Swedbank”, kurās tiek lūgts sniegt atjauninātu informāciju, lai nodrošinātu savu kontu pastāvīgu lietojamību.

“Esiet uzmanīgi un brīdiniet citus! “Swedbank” šādus e-pastus nesūta. Atcerieties – pirms kaut kur ievadāt savus datus, padomājiet, nerīkojieties pārsteidzīgi.

Neatklājiet savu lietotāja numuru, PIN kodus vai kartes informāciju. Dariet to “Nekādā gadījumā neapstipriniet internetbankā vai lietotnē darījumus vai autorizācijas mēģinājumus, kurus neesat veicis pats. Ja jums ir šaubas par maksājumu, nepārskaitiet naudu,” aicina Swedbank.

 

Lasi vēl: Precīzākais horoskops uz februāri: 3 zodiaka zīmes, kas kļūs bagātas 2024. gada februārī

Kā rīkoties, ja esi iekritis Krā***ku lamatās?

Ja esat iekritis Krā***ku lamatās vai esat kļuvis par Krā***ku upuri, ir svarīgi rīkoties ātri un saprātīgi, lai maksimāli samazinātu zaudējumus un novērstu tālākas sekas. Šeit ir daži soļi, ko varat veikt, ja esat iekritis Krā***ku lamatās:

Nekavējoties sazinieties ar savu banku vai kredītkartes izdevēju: Paziņojiet par incidentu savai bankai vai kredītkartes izdevējam, lai bloķētu savu kontu vai karti un novērstu papildus nelikumīgas maksājumu veikšanu.

Paziņojiet par incidentu tiesībsargājošajām iestādēm: Ziņojiet par incidentu attiecīgajām tiesībsargājošajām iestādēm, piemēram, Valsts p.o.l.i.ci.j.a..i vai Finanšu un ekonomikas noziegumu izmeklēšanas birojam (FEF). Viņi varētu sniegt padomus un atbalstu.

Saglabājiet visu dokumentāciju: Sargājiet visus dokumentus, saziņas žurnālus, e-pastus un citus pierādījumus par krāpnieciskās darbības gadījumu. Tas var būt noderīgi izmeklēšanas procesā vai jebkurām turpmākām tiesas procedūrām.

 

Leave a Comment