Swedbank izplata svarīgu paziņojumu saviem klientiem

J. Krops uzsver cik būtiski ir atcerēties, ka procentu atmaksas process notiks automātiski, un nauda tiks ieskaitīta klienta kontā. Viņš skaidro, ka šajā procesā nav nepieciešams ievadīt nekādus papildu datus vai iesniegt dokumentus bankā. Lai pasargātu sevi no iespējamām krāp***iskām darbībām, viņš aicina cilvēkus nepaļauties uz konsultantiem vai citiem starpniekiem, kuri piedāvā palīdzību saistībā ar procentu atmaksu, jo tie var būt krā**ieki.

Ja ir jebkādas šaubas vai bažas, viņš ieteica sazināties ar “Swedbank” tieši, izmantojot internetbanku, lai nodrošinātu drošību un saņemtu uzticamu informāciju. Šis aicinājums ir vērsts uz klientu informētību un uzmanību, lai novērstu iespējamas nepatikšanas un nodrošinātu, ka procentu atmaksas process notiek droši un efektīvi.

Krā**eku darbības kļuva aktuālas jau pirms 1. marta, kad Latvijas iedzīvotāji sāka ātri iesniegt savas gada nodokļu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestā, mērķējot uz pārmaksāto nodokļu atgūšanu no valsts. Aptuveni divas nedēļas pirms šī notikuma tika novērota krā**eku aktivitāte, kuri, izmantojot piedāvājumu “sakārtot nodokļu procesa atmaksu”, centās iegūt personas jutīgus datus un izdarīt finansiālu ieguvumu.

Šis piemērs atklāj krā**ieku elastību un spēju pielāgoties aktuālām sabiedrības tendencēm, tādējādi uzsverot nepieciešamību pastiprināt sabiedrības izglītošanu un uzmanīgumu, lai iedzīvotāji būtu labi informēti un aizsargāti pret šādām kr**ciskām shēmām.

Kritiskā domāšana

Šajās situācijās ir būtiski iekļaut kritisko domāšanu kā centrālo rīku. Speciālists brīdina par krā***ieku spēju izmantot emocionālo fonu, iekļaujoties aktuālos notikumos. Pat gadījumā, ja zvanītājs šķiet pazīstams un ir spējīgs sniegt personīgu informāciju, piemēram, vārdu, uzvārdu un personas kodu, Krops uzsver, ka šāda veida dati bieži vien ir pieejami arī sociālajos tīklos. Viņš aicina atcerēties, ka krā**ieki arvien vairāk izmanto sociālo tīklu informāciju, tāpēc ir nepieciešams saglabāt piesardzību un “neuzticēties šādām lietām”.

Lasi arī: Saeima to ir apstiprinājusi! Stājušies spēkā grozījumi likumā par skaidro naudu – Tas ietekmēs plašu sabiedrības loku

Ja gadās, ka nepieciešams iesniegt nodokļu deklarāciju, Krops ieteica to darīt tikai, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) oficiālo sistēmu. Tas nodrošinātu drošu un uzticamu procesu, novēršot iespējamas krā**ciskas aktivitātes. Šāds aicinājums aizsargāt savus personas datus un finanšu informāciju demonstrē apņēmību pilnveidot sabiedrības izglītošanu par drošības jautājumiem digitālajā vidē.

Leave a Comment