Svinot Latvijas hokeja izlases uzvaru pār ASV, kāda Latvijas iedzīvotāja devusies uz Matīsa Kivlenieka atdusas vietu Baldonē

Svinot Latvijas hokeja izlases uzvaru pār ASV, kāda Latvijas iedzīvotāja dalījusies ar emocionālu ierakstu socīklos. Viņa devusies uz Matīsa Kivlenieka atdusas vietu Baldonē. 

1996. gada 26. augustā dzimušajam un 2021. gada 4. jūlijā mūžībā aizgājušajam latviešu hokejistam un vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam bija tas gods piedalīties astoņās spēlēs Nacionālās hokeja līgas vienībā Kolumbusas Blue Jackets.

Atgādināsim, ka Matīss Kivlenieks mūžībā aizgāja 2021. gada 4. jūlijā (5. jūlijā pēc Latvijas laika) neveiksmīgā negadījumā, kas notika ASV Neatkarības dienas svinību laikā.

Autopsijas ziņojumā secināts, ka viņš guvis nopietnus iekšējus ievainojumus, kad slīpi sasvēries uguņošanas stabs raidīja savu saturu viņa virzienā. Viņa atvadu ceremonija notika Baldones kapos. Decembrī štata prokuratūra pabeidza notikušā izmeklēšanu, neizvirzot apsūdzības.

Lasi vēl: Pirmdiena – brīvdiena; kas šodien strādās un kas nē? Svarīga ziņa no dažādām iestādēm!

Kāda Latvijas iedzīvotāja šorīt publicējusi emocionālu ierakstu, kurā viņa nobildējusi Matīsa Kivlenieka atdusas vietu Baldonē. Pēc uzvaras pār ASV, cilvēki devušies arī nolikt ziedus un izrādīt cieņu Kivleniekam.

“Tuva cilvēka aiziešana
Ir kā zibens spēriens.
Tuva cilvēka aiziešana –
Melns purva rāvas dzēriens.
(..)
Tuva cilvēka aiziešana
Liek likteņa svaros svērties.
Tuva cilvēka aiziešana
Liek rudens debesīs vērties.
(..)”
(J. Brežģis.)

 

Leave a Comment