Svarīga informācija visiem autovadītājiem! Iespējams tiks izstrādāts likuma grozījumus, kurš ietekmēs visus šoferīšus!

Valsts policija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju iespējams izstrādās jaunu likuma grozījumu, kurš ietekmēs visus autovadītājus. Šis likuma grozījums būs attiecināms pilnīgi uz visiem autovadītājiem. 

Iekšlietu ministrija un Valsts policija strādā pie likuma izmaiņām, kas varētu nozīmēt autovadītāja apliecības atņemšanu, pārsniedzot atļauto ātrumu par 30 kilometriem stundā, CSDD sanāksmē sacīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons. Drošības padome piektdien šo izskatīs.

Latvijā ceļu satiksmes negadījumu skaits aizvadītajos 11 mēnešos ir nedaudz samazinājies, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Pērn notikušas 17 677 avārijas, bet šogad par aptuveni 200 negadījumiem mazāk.

Tomēr negadījumu skaits joprojām ir lielāks nekā 2020.gadā, kad notika nepilni 17 000 negadījumu. Savukārt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits šogad samazinājies par 30 cilvēkiem, kopumā sasniedzot 107 bojāgājušos.

Tomēr sodi nav vienīgais risinājums. Mums joprojām ir nepieciešami labi dati par ceļu satiksmes negadījumiem, lai mēs varētu labāk izprast negadījumu cēloņus un rast labākus risinājumus. Bet mums vēl nav šo datu.

Lasi vēl: 83 gadu vecumā mūžībā devies izcils teātra aktieris: ”Aiz sevis atstājis garu dzīves gājumu”

Ministre vispirms minēja ceļu infrastruktūru. Par tā izveidi un uzturēšanu ir atbildīga valsts un pašvaldības. Svarīga ir sadarbība ar policiju, kā arī autovadītāju atbildība, braukšanas kultūra un muita. Tie bieži izraisa ceļu satiksmes negadījumus.

 

Leave a Comment