Suņu šķirnes, kas ir piemērotas cilvēkiem, kas daudz strādā vai ir vienkārši sliņķi

Foto – Pixabay

Suņu uzvedības speciālists Vills Atertons savā videoblogā pastāstījis par tām suņu šķirnēm, kas būtu piemērotas tiem cilvēkiem, kas ļoti vēlas savā dzīvē suni, tomēr viņu ikdiena ir pietiekoši aizņemta un viņiem nav daudz brīvā laika.

Tomēr sanāk, ka šie mājdzīvnieki derēs arī tiem, kuri ir vienkārši sliņķi un nevēlas doties ikdienā garās pastaigās.

Un tā, pēc eksperta domām – Top 3 suņu šķirnes, kas būs labi kompanjoni cilvēkiem ar aizņemtu darba grafiku!

Angļu mastifs

Foto – Pixabay

Šie ir liela izmēra suņi, kas pazīstami ar savu mierīgo un sirsnīgo raksturu. Viņiem ir spēcīga, bet draudzīga sejas izteiksme, un tos uzskata par lieliskiem kompanjoniem cilvēkiem ar aizņemtu dzīvesveidu, jo to mierīgais raksturs padara tos ideāli piemērotus tiem, kuri nevar atvēlēt daudz laika aktīvām rotaļām un fiziskajām aktivitātēm kopā ar suni.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmes, kurām ir visspēcīgākā saikne ar suņiem un tik tiešām šis ir ļoti precīzi!

Kā norāda eksperts, kuram pašam pieder tieši šīs šķirnes suns, viņa četrkājainais draugs pusi dienas pavada gulēdams, bet otru pusi – krākdams. Viss, kas viņam esot nepieciešams, ir samīļošana, ēdiens un ērta guļvieta, lai jūsu suns būs maksimāli laimīgs.

Sanbernārs

Foto – Pixabay

Arī šī ir liela suņu šķirne, un tāpat kā angļu mastifiem, arī viņiem piemīt maigs temperaments, turklāt šiem suņiem ir nepieciešamas ļoti minimālas fiziskās aktivitātes. Sanbernārus raksturo laipns un pacietīgs raksutrs. Tiem ir liels izmērs un spēcīga ķermeņa uzbūve, taču parasti tie ir ļoti lēnprātīgi.

Šķirne savulaik tika radīta tam, lai Alpos tie palīdzētu glābējiem, tāpēc to dabiskā intuīcija un mierīgais raksturs padara tos par lieliskiem mājdzīvniekiem. Šiem suņiem nav nepieciešams daudz kustību, taču ir svarīgi, lai viņi saņemtu daudz uzmanības un mīlestības no saviem saimniekiem.

Angļu buldogs

Foto – Pixabay

Ja jūs sevi pieskaitāt pie cilvēkiem, kuriem ir maz brīvā laika, un jūs vēlaties sev blakus mazāka izmēra draugu, tad angļu buldogs varētu būt īstais variants. Tie ir salīdzinoši kompakta izmēra suņi, kas pazīstami ar savu īpatnējo “plakano” purnu, izteiktām ādas krokām un īsu, bet muskuļotu ķermeni.

Tiem piemīt mierīgs un labsirdīgs raksturs, kas padara tos par brīnišķīgiem mājdzīvniekiem. Angļu buldogiem nepieciešamas mērenas aktivitātes, un tie var labi pielāgoties dzīvei dzīvoklī vai nelielā mājā.

Protams, no pasaulē aptuveni 400 esošajām suņu šķirnēm var atrast arī citus mierīga, nosvērta temperamenta suņus, kas ir mazāki savos izmēros, bet par to parunāsim nākošreiz – citā rakstā!

Leave a Comment