Steidzieties uz Venēciju, kamēr var! Gadsimtiem senā gondolu tradīcija ir apdraudēta

Tramontina darbnīca ir Venēcijas leģenda

Tramontina gondolu darbnīca, kas dibināta 1884. gadā, joprojām darbojas šīs vēsturiskās pilsētas sirdī. Šobrīd darbnīcu vada Renata Tramontina, ģimenes uzņēmuma piektās paaudzes pārstāve. Viņa bieži stāsta par aizgājušajiem laikiem, kad Venēcijā bija daudz kuģu būvētavu.

Gondolas joprojām ir vienīgais transporta līdzeklis, ar ko var nokļūt Venēcijas nomaļākajos nostūros un gludi slīdēt pa tās daudzajiem kanāliem. Tāpēc tās ir ļoti iecienījuši tūristi, kas vēlas iepazīt pilsētu no ūdens puses. Mūsdienās ir saglabājušās tikai četras Tramontina darbnīcas un rūpnīcas, kurās tiek izmantotas senās gondolu izgatavošanas metodes. Bet drīzumā to skaits varētu sarukt, kas apdraud gondolu nākotni.

Renata Tramontina ar lepnumu turpina ģimenes tradīcijas, un viņas darbnīca ir kļuvusi par neatlaidības un Venēcijas vēsturiskā mantojuma saglabāšanas simbolu. Viņas darbnīcā radītās gondolas ir ne tikai transporta līdzeklis, bet arī liecība par šīs unikālās pilsētas bagāto vēsturi un kultūru.

Gondoljēra apmācība nav viegla

Venēcijas gondoljēra profesija prasa ne tikai prasmi vadīt laivu, bet arī padziļinātas zināšanas dažādās jomās. Vispirms kandidātiem ir jāiziet vairāk nekā sešus mēnešus ilga apmācības programma. Šajā laikā ir svarīgi ne tikai apgūt airēšanas un gondolu vadīšanas tehniku, bet arī iegūt zināšanas par šīs unikālās pilsētas vēsturi un kultūru. Turklāt topošajiem gondoljēriem jāapgūst vairākas svešvalodas, lai veiksmīgi komunicētu ar tūristiem no visas pasaules.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Apmācību programma ietver teorētiskās un praktiskās nodarbības, kas palīdz ne tikai apgūt gondolu vadīšanas mākslu, bet arī iejusties Venēcijas atmosfērā, izprast tās garu un tradīcijas. Šāda pieeja nodrošina, ka katrs gondoljers ir ne tikai gids pa kanāliem, bet arī patiess Venēcijas kultūras vēstnieks.

Apmācību pabeigšana un veiksmīga sacensību pabeigšana burāšanā un citās disciplīnās dod tiesības iegūt gondoljēra titulu.

 

Leave a Comment