Steidzami izziņots paziņojums: Nekādā gadījumā nedrīkst peldēties Liepājas jūras piekrastē

Nekādā gadījumā nedrīkst peldēties Liepājas jūras piekrastē, par to tikko paziņoja Valsts vides dienesta speciālisti. Noteikti tuvākajās dienās pludmales nav ieteicams apmeklēt. 

Atgādināsim, ka darbības jomas Valsts vides dienesta pārziņā ir piesārņojuma kontrole, atkritumu apsaimniekošanas uzraudzība, zemes dzīļu un dabas resursu uzraudzība.

 

Šovakar pirms īsa brīža Latvijas pilsētā, Liepājā sabrukusi notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena. Liepājas pilsētas pašvaldībā informē, ka daļa no attīrīšanas ūdeņiem ietek jūrā. Notikuma vietā strādā arī Valsts vides dienesta speciālisti.

Pašlaik draudi sabiedrības veselībai nedraud. Tomēr piesardzības nolūkos tuvākajās dienās Dienvidkurzemes rajona Medzes pagasta un Liepājas pludmalēs, ņemot vērā pieaugošo vides piesārņojuma risku jūras piekrastē, cilvēki aicināti atturēties no peldēšanās.

Lasi arī: Līdzko uzzināju par šo aptiekas līdzekli, manas plīts rokturīši vienmēr ir tīri

Saistībā ar šo notikumu svētdienas vakarā tika sasaukta Liepājas un Dienvidkurzemes civilās aizsardzības komisija, kuras laikā tika prezentēts SIA “Liepājas ūdes” ziņojums par esošajiem apstākļiem, līdz šim veiktajām darbībām un turpmākajiem pasākumiem.

Arī interesanti: Labākie gurķīši pasaulē. Tādus jūs vēl nebūsiet mēģinājuši!

Leave a Comment