Šoferīši, uzmanību: Šajā pilsētā jau pavisam drīz aizliegs automašīnas ar benzīna un dīzeļdegvielas dzinējiem

Šajā pilsētā jau pavisam drīz aizliegs automašīnas ar benzīna un dīzeļdegvielas dzinējiem. Ar šādām automašīnām būs aizliegts braukt, kur atrodas daudz veikalu, restorānu un biroju ēku.

1900. gadā Ferdinands Porše veiksmīgi uzbūvēja elektrisko transportlīdzekli ar piedziņas sistēmu, kas darbina visus četrus riteņus un ietver elektromotorus. Drīz pēc tam slavenā Nīderlandes kompānija Spyker prezentēja sacīkšu automašīnu, kas aprīkota ar visu riteņu piedziņu, ko papildināja centrālais diferenciālis.

1906. gadā Stenlija tvaika automašīna sasniedza ievērojamu ātruma rekordu 203 km/h. Nākamajā gadā 1907. gada modelis demonstrēja iespaidīgu spēju nobraukt 50 jūdzes (80,47 km) ar vienu degvielas uzpildīšanu.

Ir vērts atzīmēt, ka nepieciešamais tvaika spiediens kustības uzsākšanai parasti tika sasniegts 10–15 minūšu laikā pēc transportlīdzekļa iedarbināšanas.

Lasi vēl: “Mūžībā devies ļoti svarīgs cilvēks aktieru vidū!”; Viņš vienmēr savu dzīves svarīgo pienākumu pildīja ar atdevi un lepnumu

Tomēr pavisam pirms īsa brīža tika paziņots, ka šajā pilsētā būs liegta iebraukšana ar automašīnu, kurai ir benzīna vai dīzeļa dzinējs. Iemesls arī ir zināms!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment