Šobrīd Latvijas mežos zied viens no indīgākajiem augiem Latvijā – aplūko kā tas izskatās un turies pa gabalu!

Šobrīd Latvijas mežos zied viens no skaistākajiem, bet tomēr indīgākajiem augiem Latvijā – aplūko kā tas izskatās un turies pa gabalu no tā!

Latvijā ir diezgan daudz dažādu augu sugas un veidu, gan indīgi, gan neindīgi. Dabas dārzi, meži, lauki un dārzi visi sniedz dažādas vides un ainavu, kas ir piemērotas dažādu augu audzēšanai un dzīvošanai Latvijas teritorijā.

Augi var ietvert visu, sākot no mazu ziediem un sūnām līdz lielajiem kokiem un krūmiem. Daži no tiem ir indīgi un var būt bīstami cilvēkiem un dzīvniekiem, bet lielākā daļa augu ir nekaitīgi un tiek izmantoti gan dekoratīvā, gan praktiskā mērķī.

Šī bagātība dažādu augu padara Latviju par interesantu vietu botāniķiem, dabas mīļotājiem un cilvēkiem, kas vēlas izbaudīt dabas skaistumu.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Vai Latvijā ir tādi augi, kā nav ārzemēs?

Latvijā ir vairāki unikāli augi, kas ir raksturīgi tieši šai teritorijai un nav pārāk izplatīti ārzemēs. Piemēram, Latvijā ir daudz mežu un purvu, kurās aug un attīstās aizvien retāk sastopamas augu sugas.

4 kvalitatīvas veļas mazgāšanas noslēpumi, par kuriem, iespējams, nezinājāt

Dažas no šīm unikālajām sugām ir purva čiekuri (Sphagnum), kas veido purva virsmas un spēj uzglabāt lielu daudzumu ūdens, kā arī purvu muskuszāle (Drosera rotundifolia), kas ir ļoti reta un neparasta purva suga.

Turklāt ir arī daži reti sastopami ziedi, piemēram, Baltijas klinšu dzeltenais tulikukuls (Trollius europaeus), kas aug tikai Latvijā un kaimiņvalstīs. Šie un citi unikālie augi padara Latviju par aizraujošu vietu augu entuziastiem un dabas pētniekiem.

Lasi vēl: Mūsu ģimenes vismīļākās kotletes! Es ņemu gaļu dūres lielumā un cepu veselu kaudzi. Padalos arī ar noslēpumu

Tomēr speciālisti tagad ir brīdinājuši visus Latvijas iedzīvotājus, kuri mēdz doties pie dabas. Šobrīd zied ļoti indīgs augs. Tomēr tas ir ļoti skaists un var piesaistīt jūsu uzmanību, bet nekādā gadījumā to neaiztieciet! Kas šis par augu un kā tas izskatās? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment